ArticoleESSENTIALSRNSJStudiiOpiniiInterviuriInterviuri VIDEOPovestim cărţi
 
 
Opinii
Print Friendly, PDF & Email

Nu am nicio îndoială că toți judecătorii sunt de bună-credință
27.09.2018 | Eugenia MARIN


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019
Eugenia Marin

Eugenia Marin

Cred că dacă judecătorul este de bună credință – și nu am nicio îndoială că toți judecătorii sunt de bună-credință -, trebuie să motiveze această punere în discuție, pentru că dumneavoastră vedeți că textul spune că el respinge acțiunea numai dacă apreciază că pricina nu poate fi soluționată fără participarea acelui terț.

Deci, când va motiva această soluție de respingere ca inadmisibilă, veți avea argumentele prezentate de judecător, în scris, pentru care el consideră că nu poate să ajungă la cercetarea fondului și nimic nu vă împiedică să mergeți în calea de atac și să dovediți că argumentele lui sunt sau nu justificate. Dar eu mă gândesc că, totuși, un judecător nu se va apuca niciodată să vorbească despre lărgirea cadrului procesual, numai ca să îl împiedice pe reclamant să obțină o soluție pe fond, în speranța că atât reclamantul, cât și autoritatea se vor opune acestei introduceri a terțului.

Judecător dr. Eugenia Marin
Înalta Curte de Casație și Justiție, Secția contencios administrativ şi fiscal

* Opinie susținută în cadrul dezbaterii ”Modificările Legii Contenciosului Administrativ”, ediția 212, organizată de Societatea de Științe Juridice (SSJ)

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate