Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti

Inspecția Muncii. Acțiuni de control – 27 august – 14 septembrie 2018
24.09.2018 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Joi, 20 septembrie 2018, Inspecția Muncii a informat că, în perioada 27 august – 14 septembrie 2018, a desfășurat acţiuni de control în urma cărora s-au aplicat amenzi în valoare totală de 5.798.700 de lei, potrivit unui comunicat.

În cadrul acțiunilor de control (3516 în domeniul relațiilor de muncă și 2612 în domeniul securităţii şi sănătăţii în muncă), Inspecția Muncii a identificat 549 persoane care lucrau fără forme legale. Totodată, angajatorii au comunicat către inspectoratele teritoriale de muncă 402 evenimente care, în urma cercetărilor efectuate de inspectorii de muncă, vor fi sau nu încadrate ca fiind accidente de muncă.

Dantes Nicolae Bratu, inspector general de stat: ”Primul pas în respectarea legislației muncii presupune cunoașterea și înțelegerea prevederilor legale referitoare la relațiile de muncă și la securitatea și sănătatea în muncă. În acest sens, cred că am putea realiza și mai multe acțiuni de prevenire, foarte utile angajatorilor și angajaților, deopotrivă, dacă angajatorii ar solicita ajutorul și consilierea inspectorilor de muncă de fiecare dată când trebuie să implementeze o prevedere legală, un regulament de ordine interioară sau alte modificări de natură să afecteze mediul și locul de muncă. Recomand angajatorilor să apeleze la consilierea inspectorilor de muncă în următoarele situații: elaborarea unui regulament intern, derogări de la durata maximă a timpului de lucru, implementarea unui program de lucrum individualizat, muncă disimulată, condiții de încetare amiabilă a unui contract de muncă individual sau colectiv, clauze contractuale pentru salariații cu statut special, evaluarea corectă a riscurilor privind securitatea și sănătatea la locul de muncă.” 

Secţiuni: Content, Dreptul muncii | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti
SERVICII JURIDICE.RO