BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: Dreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul munciiCyberlaw
 
Mediu
CărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

Comisia Europeană. 14 state membre, ajutate să gestioneze deșeurile
25.09.2018 | JURIDICE.ro


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

Luni, 24 septembrie 2018, Comisia Europeană a propus o serie de măsuri care să vină în sprijinul a 14 state membre, printre care și România, în ceea ce privește gestionarea și reciclarea deșeurilor municipale, în contextul în care cel mai recent raport privind modul în care sunt aplicate reglementările europene în materie de gestionare şi reciclare a deşeurilor a relevat faptul că statele în cauză riscă să nu-și poată atinge ținta de reciclare de 50%, stabilită la nivelul Uniunii Europene pentru anul 2020, potrivit unui comunicat.

Astfel, Comisia a prezentat un plan detaliat de acțiune care să vină în sprijinul statelor vizate pentru a asigura conformitatea cu normele europene în domeniu. Totodată, în urma publicării raportului, se vor efectua vizite la nivel înalt în aceste țări, pentru a discuta oportunitățile și provocările cu autoritățile naționale, regionale și locale și părțile interesate relevante, inclusiv mediul privat.

Potrivit unor estimări recente ale Băncii Mondiale, cantitatea de deșeuri generate la nivel global va crește, de la 2,01 miliarde de tone în 2016, la 3,40 miliarde de tone în 2050.

:: Raport ref. implementarea legislației europene privind deșeurile
:: Raportul Băncii Mondiale ref. gestionarea deșeurilor
:: Raportul ref. implementarea în România a legislației europene privind gestionarea deșeurilor

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate