Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Studenţi la drept. Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi
 

Ziua mondială a turismului
27.09.2020 | Cristian JURA, Adelina DOBRE

JURIDICE - In Law We Trust
Cristian Jura

Cristian Jura

Adelina Dobre

Adelina Dobre

2020: Ziua mondială a turismului este marcată, anual, la data de 27 septembrie.

Secretarul General al Națiunilor Unite, António Guterres, a transmis următorul mesaj:

În cei 40 de ani de la prima Zi Mondială a Turismului, s-au schimbat multe. Cererea de călătorie a crescut. Lumea s-a deschis, permițând oamenilor mai mult ca niciodată să exploreze globul și diferitele sale culturi.

Astăzi, turismul este ferm stabilit în Agenda Națiunilor Unite pentru dezvoltare durabilă 2030 ca motor pentru progresul prosperității, protejarea planetei noastre și punerea bazelor pentru pace și înțelegere între popoare.

Multe milioane de oameni din întreaga lume se bazează pe turism pentru venituri, în special femei și tineri. Oamenii care altfel ar fi putut fi lăsați în urmă au găsit o muncă decentă și șansa unei vieți mai bune datorită potențialului unic al turismului.

Turismul a suferit enorm în timpul pandemiei COVID-19. Aproximativ 120 de milioane de locuri de muncă sunt expuse riscului. Impacturile ar putea duce la pierderea între 1,5 și 2,8% din PIB-ul global. Acest lucru va afecta în special țările cele mai vulnerabile, inclusiv statele insulare mici, țările cel mai puțin dezvoltate și multe națiuni africane, unde turismul poate reprezenta între 30 și 80% din exporturi.

Pe măsură ce dorim să ne recuperăm de la această profundă criză, reluarea în siguranță a turismului este esențială, nu în ultimul rând pentru dezvoltarea rurală- punctul central al Zilei Mondiale a Turismului din acest an. Avem o ocazie fără precedent de a transforma relația sectorului turistic cu oamenii, natura, clima și economia. Trebuie să asigurăm o distribuție echitabilă a beneficiilor sale și să avansăm tranziția către o economie turistică neutră din punct de vedere al emisiilor de carbon și rezistentă.

Pe lângă oferirea de oportunități pentru oameni, turismul poate juca un rol important în conservarea culturilor noastre unice și comune și protejarea biodiversității și a ecosistemelor care ne susțin.

În acest an plin de provocări, să ne concentrăm asupra importanței turismului pentru oamenii care trăiesc în zonele rurale, astfel încât să putem îndeplini promisiunea Obiectivelor de dezvoltare durabilă de a nu lăsa pe nimeni în urmă.

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Adelina Dobre, Facultatea de Drept – Universitatea din București

***

Cristian Jura

Cristian Jura

Daniela Niculcea

Daniela Niculcea

2019: Ziua mondială a turismului este marcată, anual, la data de 27 septembrie.

***

2018: Ziua mondială a turismului este marcată, anual, la data de 27 septembrie.

Celebrarea unei Zile mondiale a turismului a fost stabilită în cadrul sesiunii Adunării Generale a Organizaţiei Mondiale a Turismului din septembrie 1979, de la Torremolinos, din Spania, pentru data de 27 septembrie, când se aniversează şi adoptarea statutului OMT (1970). Astfel Ziua mondială a turismului a fost sărbătorită prima oară în întreaga lume în 1980.

Ziua Mondială a Turismului din acest an (WTD) va contribui la punerea pe harta dezvoltării durabile a oportunităților oferite turismului, prin progresele tehnologice, inclusiv date mari, inteligență artificială și platforme digitale. Organizația Mondială a Turismului (UNWTO) consideră progresele și inovațiile digitale ca parte a soluției la provocarea de a se căsători cu creșterea durabilă cu un sector turistic mai durabil și responsabil.

Importanța tehnologiilor digitale în turism, oferind oportunități de inovare și pregătirea sectorului pentru viitorul muncii, se află în centrul Zilei Mondiale a Turismului 2018, care este sărăbtorită astăzi la Budapesta, Ungaria, o țară care se bucură de o creștere constantă a turismului, susținută de un sprijin consistent al politicilor și de un angajament față de viitorul digital. Alte festivități vor avea loc în întreaga lume.

Zurab Pololikashvili, secretarul general al UNWTO: „Folosirea inovării și a progreselor digitale oferă turismului oportunități de îmbunătățire a incluziunii, a responsabilității comunităților locale și a gestionării eficiente a resurselor, printre alte obiective din cadrul agendei de dezvoltare durabilă mai largă”.

::Website-ul oficial aici

Legal Days este un proiect dezvoltat de prof. univ. dr. Cristian Jura cu susținerea Societății de Științe Juridice

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Daniela Niculcea, Facultatea de Drept, Universitatea din București, Internship la Societate de Științe Juridice (SSJ)

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.