BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalIPTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
MARES DANILESCU MARES
Print Friendly, PDF & Email

CA Cluj. Acordarea de credite bancare cu încălcarea normei bancare de către un director de bancă nu constituie abuz în serviciu

27.09.2018 | JURIDICE.ro
Abonare newsletter

Joi, 27 septembrie 2018, Curtea de Apel Cluj a statuat definitiv că acordarea de credite cu încălcarea normei bancare de către un director de bancă nu constituie abuz în serviciu, potrivit gazetadecluj.ro.

În cauză, apărarea a obținut schimbarea încadrării juridice a faptelor din abuz în serviciu în infracțiunea asimilată infracțiunilor de corupție prevăzută de art. 10 lit. b) din Legea nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie, dezincriminată prin Legea nr. 69/2007 privind modificarea lit. b) şi c) ale art. 10 din Legea nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie.

Potrivit expunerii de motive a Legii nr. 69/2007: ” Urmărirea de către procurorii DNA a modului de derulare a creditelor a creat un climat de nesiguranță în rândul angajaților băncilor comerciale. (…)

Acordarea de credite se face în baza unui contract civil, comercial, între banca și client, iar încălcarea acestuia poate fi considerată o infracțiune numai în cazul în care ar exista o reclamație a băncii în urma existenței unui prejudiciu, dar în nici un caz nu poate fi considerată o infracțiune asimilată corupției. 

Prin modificările propuse de prezenta inițiativă legislativă se urmărește eliminarea posibilității de intervenție a statului în contractele civile.”

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereCărţiEvenimenteProfesioniştiRomanian Lawyers Week