« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
 

CA Cluj. Acordarea de credite bancare cu încălcarea normei bancare de către un director de bancă nu constituie abuz în serviciu
27.09.2018 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Banking, Content, Drept penal | Toate secţiunile
JURIDICE - In Law We Trust

Joi, 27 septembrie 2018, Curtea de Apel Cluj a statuat definitiv că acordarea de credite cu încălcarea normei bancare de către un director de bancă nu constituie abuz în serviciu, potrivit gazetadecluj.ro.

În cauză, apărarea a obținut schimbarea încadrării juridice a faptelor din abuz în serviciu în infracțiunea asimilată infracțiunilor de corupție prevăzută de art. 10 lit. b) din Legea nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie, dezincriminată prin Legea nr. 69/2007 privind modificarea lit. b) şi c) ale art. 10 din Legea nr. 78/2000 pentru prevenirea, descoperirea şi sancţionarea faptelor de corupţie.

Potrivit expunerii de motive a Legii nr. 69/2007: ” Urmărirea de către procurorii DNA a modului de derulare a creditelor a creat un climat de nesiguranță în rândul angajaților băncilor comerciale. (…)

Acordarea de credite se face în baza unui contract civil, comercial, între banca și client, iar încălcarea acestuia poate fi considerată o infracțiune numai în cazul în care ar exista o reclamație a băncii în urma existenței unui prejudiciu, dar în nici un caz nu poate fi considerată o infracțiune asimilată corupției. 

Prin modificările propuse de prezenta inițiativă legislativă se urmărește eliminarea posibilității de intervenție a statului în contractele civile.”

 
Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD