Covid-19 Legal React
AbonamentePlatinum members

Ziua mondială a inimii
29.09.2021 | Adelina DOBRE

Secţiuni: Covid 19 Legal React, Health & Pharma (Dreptul sănătății), Legal Days
JURIDICE - In Law We Trust
Adelina Dobre

Adelina Dobre

2021: Ziua mondială a inimii este marcată, anual, la data de 29 septembrie.

Pe măsură ce lumea se zbate să lupte împotriva COVID-19, nu am fost niciodată mai conștienți de importanța sănătății noastre și a celui drag.

Bolile cardiovasculare rămân cel mai mare criminal din lume, rezultând 18,6 milioane de decese pe an. Au multe cauze: de la fumat, diabet, hipertensiune arterială și obezitate, până la poluarea aerului și afecțiuni mai puțin frecvente, cum ar fi boala Chagas și amiloidoza cardiacă.

Pentru cei 520 de milioane de oameni care trăiesc cu boli cardiovasculare, COVID-19 a fost sfâșietor. Au fost mai expuși riscului de a dezvolta forme severe ale virusului. Și mulți s-au temut să participe la întâlniri de rutină și de urgență și s-au izolat de prieteni și familie.

Criza de asistență medicală pe care am trăit-o cu toții a evidențiat nevoia urgentă de a găsi modalități diferite și inovatoare de a conecta oamenii la sănătatea inimii, în special în zonele cu resurse puține și în comunități.

Exploatarea puterii sănătății digitale pentru a îmbunătăți conștientizarea, prevenirea și gestionarea bolilor cardiovasculare la nivel global este obiectivul nostru pentru Ziua Inimii 2021. Telesănătatea are un rol imens de jucat pe măsură ce continuăm să UTILIZĂM INIMA PENTRU A ÎNVINGE BCV.

1. ECHITATE

Inimile deconectate prezintă un risc mai mare de boli de inimă și accident vascular cerebral din cauza lipsei accesului la prevenirea, tratamentul și controlul bolilor cardiovasculare- cu toate acestea, jumătate din populația lumii nu are acces la conectivitate la internet.

Tehnologia și datele ne vor ajuta să depășim diferența și să o facem rapid. Este vorba de a permite și împuternici pe toată lumea, oriunde- tineri și bătrâni, bărbați, femei și copii, pacienți, lucrători din domeniul sănătății comunitare, medici să utilizeze instrumente digitale pentru o mai bună prevenire, diagnostic și îngrijire a afecțiunilor legate de inimă.

Nu toate inimile sunt egale. Dar ar trebui să fie … și sănătatea digitală poate ajuta la redresarea echilibrului.

2. PREVENIRE

Aveți grijă de inimă, având o dietă sănătoasă, spunând nu tutunului și făcând multă mișcare. Instrumentele digitale, cum ar fi aplicațiile pentru telefon și dispozitivele portabile, vă pot ajuta cu adevărat să vă motivați și să rămâneți pe drumul cel bun.

Dacă aveți o afecțiune de bază, precum boli de inimă, insuficiență cardiacă, diabet, hipertensiune arterială sau obezitate, nu lăsați COVID-19 să vă împiedice să participați la controalele regulate. Și nu evitați niciodată să sunați la serviciile de urgență dacă aveți nevoie- este sigur și profesioniștii din domeniul medical sunt la dispoziția dumneavoastră.

3. COMUNITATE

La nivel global, 520 de milioane de persoane trăiesc cu boli cardiovasculare care au fost afectate în mod disproporțional de COVID-19 în ultimul an. Din cauza vulnerabilității crescute la forme mai severe de COVID-19, acestei populații i s-a spus că sunt vulnerabile, expuse riscului și că ar trebui să se adăpostească în loc.

Există multe consecințe ale acestui lucru, printre care:
• Programări medicale lipsă
• Lipsa contactului cu familia și prietenii
• Exerciții fizice reduse

Rețelele digitale au puterea de a conecta pacienții cu familiile, prietenii, alți pacienți, medicii și îngrijitorii. Nimeni nu ar trebui să se simtă singur, pandemic sau nu, așa că să folosim tehnologia pentru a depăși izolarea și lacunele în îngrijire.

Adelina Dobre, Facultatea de Drept – Universitatea din București

***

Cristian Jura

Cristian Jura

Adelina Dobre

Adelina Dobre

2020: Ziua mondială a inimii este marcată, anual, la data de 29 septembrie.

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Adelina Dobre, Facultatea de Drept – Universitatea din București

***

Cristian Jura

Cristian Jura

Daniela Niculcea

Daniela Niculcea

2019: Ziua mondială a inimii este marcată, anual, la data de 29 septembrie.

***

2018: Ziua mondială a inimii este marcată, anual, la data de 29 septembrie.

Bolile cardiovasculare reprezintă principala cauză de deces în lume. Anual, acestea fac peste 17 milioane de victime, iar numărul este în continuă creştere. Aceste boli pot fi prevenite printr-o alimentaţie sănătoasă, fără sare şi zahăr în exces, cu mişcare fizică zilnică în spaţii nepoluate, verificarea constantă a tensiunii arteriale, plus menţinerea sub control a valorilor colesterolului şi glicemiei.

Federația Mondială a Inimii este cea mai mare platformă din lume pentru creșterea gradului de conștientizare a bolilor cardiovasculare, inclusiv a bolilor de inimă și a accidentului vascular cerebral.

Anul acesta, campania globală se concentrează pe îngrijirea inimilor noastre și a inimilor celor dragi: „Inima mea, inima ta”. 

::Website-ul oficial aici

Legal Days este un proiect dezvoltat de prof. univ. dr. Cristian Jura cu susținerea Societății de Științe Juridice

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Daniela Niculcea, Facultatea de Drept, Universitatea din București, Internship la Societate de Științe Juridice (SSJ)

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti