Secţiuni » JURIDICE NEXT » Universitaria
Universitaria
GrileDezbateriCărţiStudenţi

Ziua internațională a traducerilor


30 septembrie 2019 | Cristian JURA, Daniela NICULCEA

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro
Cristian Jura

Cristian Jura

Daniela Niculcea

Daniela Niculcea

2019: Ziua internațională a traducerilor este marcată, anual, la data de 30 septembrie.

***

2018: Ziua internațională a traducerilor (International Translation Day) este marcată, anual, la data de 30 septembrie.

Sediul materiei: Rezoluția 71/288 din data de 24 mai 2017 a Adunării Generale a ONU privind rolul profesioniștilor lingviști în conectarea națiunilor și promovarea păcii, înțelegerii și dezvoltării prin care s-a decis instituirea zilei de 30 septembrie ca Zi internaţională a traducerilor.

De ce a fost aleasă ziua de 30 septembrie?: pentru că la data de 30 septembrie 420 s-a născut, lângă Bethlehem, Sf. Ieronim, considerat traducătorul oficial al Bibliei din limba greacă în limba latină, potrivit informațiilor de pe website-ul oficial al acestei zile. De altfel, începând cu 2005 a fost lansat un concurs de traducere în limba engleză care îi poartă numele – St. Jerome Translation Contes.

În 2018, această zi subliniază rolul traducerii în promovarea înțelegerii patrimoniului cultural intangibil al altora, pentru a încuraja respectul reciproc în lumea noastră în schimbare.

::Website-ul oficial aici

Legal Days este un proiect dezvoltat de prof. univ. dr. Cristian Jura cu susținerea Societății de Științe Juridice

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Daniela Niculcea, Facultatea de Drept, Universitatea din București, Internship la Societatea de Științe Juridice (SSJ)

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii