Secţiuni » Arii de practică » Business » Health & Pharma
Health & Pharma
CărţiProfesionişti

Ziua Mondială de Luptă împotriva Rabiei


28 septembrie 2019 | Cristian JURA, Daniela NICULCEA

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro
Cristian Jura

Cristian Jura

Daniela Niculcea

Daniela Niculcea

2019: Ziua Mondială de Luptă împotriva Rabiei este marcată, anual, la data de 28 septembrie.

***

2018: Ziua Mondială de Luptă împotriva Rabiei este marcată, anual, la data de 28 septembrie de către statele membre ale ONU, urmărind creşterea gradului de conştientizare a acestei boli, dar şi pentru marcarea morţii chimistului şi microbiolog francez Louis Pasteur, care a dezvoltat primul vaccin împotriva rabiei.

Prima zi a Zilei Mondiale a Rabiei (WRD) a fost organizată de către cei doi parteneri fondatori al Alianței pentru Controlul Rabiei (ARC) și Centrul pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din Atlanta, la 8 septembrie 2007, cu ajutorul din partea Organizației Mondiale a Sănătății, Organizația Mondială pentru Sănătatea Animalelor și Organizația Pan-Americană pentru Sănătate. Activitățile organizate de sediul OMS, birourile regionale și numeroasele centre de colaborare cu rabie contribuie la obiectivul general al WRD: sensibilizarea cu privire la impactul rabiei umane și animale, prevenirea ușoară a acestuia și controlul și pentru a elimina boala la animale și la oameni.

Tema pentru 2018 este: „Rabia: Distribuie mesajul. Salvează o viață”. Acest lucru evidențiază importanța educației și conștientizării pentru a preveni rabia.

Rabia este o boală mortală cauzată de un virus neurotrop din genul Lyssaviridae (familia Rhabdoviridae), care atacă sistemul nervos. Virusul infectează animalele domestice şi sălbatice şi se transmite la oameni prin contactul direct cu animalul infectat (salivă, muşcătură sau zgârietură).

Cu ocazia Zilei Mondiale de Luptă împotriva Rabiei este organizat eveniment la care se poate înregistra orice persoană care dorește să împărtășească munca cu ceilalți în comunitatea globală a rabiei și pentru a deveni parte a hărții evenimentului de mai sus.

::Website-ul oficial aici

Legal Days este un proiect dezvoltat de prof. univ. dr. Cristian Jura cu susținerea Societății de Științe Juridice

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Daniela Niculcea, Facultatea de Drept, Universitatea din București, Internship la Societate de Științe Juridice (SSJ)

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii