Secţiuni » Arii de practică » Business » Banking
Banking
DezbateriCărţiProfesionişti

BNR. Statistică privind investiţiile străine directe în România în anul 2017
01.10.2018 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Banking, Content
JURIDICE - In Law We Trust

Vineri, 28 august 2018, Banca Naţională a României a anunțat că, în colaborare cu Institutul Naţional de Statistică, a realizat cercetarea statistică pentru determinarea investițiilor străine directe (ISD). Obiectivul principal al acestei cercetări statistice a fost determinarea soldului ISD în România la 31 decembrie 2017 şi a fluxurilor ISD în cursul exerciţiului financiar 2017, în întreprinderile investiţie străină directă rezidente, potrivit unui comunicat.

Astfel, fluxul net de investiţii străine directe în anul 2017 a înregistrat valoarea de 4797 milioane euro, din care:
– 3968 milioane euro aport la capitalurile proprii (nivel rezultat prin însumarea participaţiilor la capitalul întreprinderilor ISD, în valoare de 2235 milioane euro, cu profitul reinvestit în întreprinderile ISD în valoare de 1733 milioane euro);
– 829 milioane euro credit net de la investitorii străini.

Soldul investiţiilor străine directe la 31 decembrie 2017 a atins nivelul de 75851 milioane euro, din care:
– 52746 milioane euro capitaluri proprii, inclusiv profitul reinvestit (69,5%);
– 23105 milioane euro credit net primit de la investitorii străini (30,5%).

Veniturile nete din participaţii la capital au înregistrat valoarea de 5259 milioane euro şi au fost calculate ca diferenţă între profiturile după impozitare obţinute de întreprinderile ISD care au înregistrat profit, în valoare de 8068 milioane euro, şi pierderile întreprinderilor ISD care au înregistrat pierderi, în valoare de 2809 milioane euro.

Veniturile nete din dobânzi, au înregistrat un nivel de 618 milioane euro și au fost calculate ca diferenţă între dobânzile primite de către investitorii străini direcţi pentru creditele acordate întreprinderilor deținute în România şi dobânzile plătite de către aceştia pentru creditele primite de la întreprinderile lor din România, atât direct cât şi prin alte companii nerezidente din cadrul grupului.

Rezultatele cercetării statistice ISD 2017, precum şi metodologia utilizată sunt prezentate într-o formă detaliată în publicaţia Investiţiile străine directe în România în anul 2017, care poate fi consultată aici.

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti