Secţiuni » Arii de practică » Protective » Mediu
Mediu
CărţiProfesionişti

Ziua mondială a vegetarianismului


1 octombrie 2019 | Cristian JURA, Alina GAJA

UNBR Caut avocat
Cristian Jura

Cristian Jura

Alina Gaja

2019: Ziua mondială a vegetarianului este marcată, anual, la data de 1 octombrie.

Ziua de 1 octombrie reprezintă data la care începe ”Luna de conştientizare a vegetarianismului”, care îndeamnă la o informare şi conştientizare asupra beneficiilor vegetarianismului. Putem contribui astfel la crearea unei lumi mai bune, deoarece dieta vegetariană şi-a dovedit beneficiile pentru sănătate, salvarea vieţii animalelor şi conservarea mediului.

Vegetarianismul exclude consumul produselor de origine animală în totalitate. Există însă şi variante de alimentaţie vegetariană, în care carnea este exclusă, nu însă şi ouăle sau alte produse obţinute de la animale, precum lactatele sau mierea. Sunt, astfel, ovo-lacto-vegetarieni (cei care mănâncă ouă şi produse lactate), lacto-vegetarieni (cei care consumă produse lactate, dar nu şi ouă), ovo-vegetarienii (cei care nu mănâncă produse lactate, dar manâncă ouă)

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Alina Gaja

***

Cristian Jura

Cristian Jura

Daniela Niculcea

Daniela Niculcea

2018: Ziua mondială a vegetarianului (World Vegetarian Day) este marcată, anual, la data de 1 octombrie.

Sediul materiei: Societatea vegetariană nord-americană (NAVS) a decis, în anul 1977, instituirea Zilei mondială a vegetarianismului, fiind aprobată anul următor de Uniunea Vegetariană Internațională (IVU).

În fiecare an, mii de oameni fac trecerea la un mod de viață mai sănătos și mai responsabil din punct de vedere social. Acești oameni se ocupă de viețile animalelor și doresc să se încheie cruzimea, vor să trăiască vieți sănătoase și să evite pericolele bolilor de inimă și vor să aibă organisme frumoase susținute trăind în ton cu Pământul.

Societatea Vegetarienilor din România (SVR) organizează, în fiecare an, o serie de evenimente cu ocazia Zilei mondiale a vegetarianismului pentru a aduce în atenţia opiniei publice beneficiile unei diete vegetariene pentru sănătatea noastră şi a mediului înconjurător.

::Website-ul oficial aici

Legal Days este un proiect dezvoltat de prof. univ. dr. Cristian Jura cu susținerea Societății de Științe Juridice

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Daniela Niculcea, Facultatea de Drept, Universitatea din București, Internship la Societate de Științe Juridice (SSJ)

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică