Secţiuni » Selected
Selected
Comunicate profesionişti

Echipa DELOITTE Corporate Finance a asistat acționarii Fabryo în vânzarea către Akzo Nobel
01.10.2018 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Echipa Deloitte Corporate Finance a asistat acționarii Fabryo, cel mai mare jucător din industria producătorilor de vopsele decorative din România, în vânzarea pachetului integral de acțiuni către Akzo Nobel N.V. Tranzacția a fost finalizată la 1 octombrie 2018, după obținerea aprobărilor necesare.

Echipa de M&A Deloitte România a asistat vânzătorii, compania suedeză de investiții Oresa și doi acționari minoritari, pe parcursul procesului de vânzare. Oresa este una dintre principalele companii de investiții cu rădăcini suedeze, activă în România și Europa Centrală si de Est. Este prezentă în România din 1995 și a investit într-un portofoliu extins de companii antreprenoriale în această perioadă.

Cu vânzări de 46 de milioane de euro și EBITDA de 8 milioane de euro în 2016, Fabryo este singurul jucător de pe piața românească ce oferă atât un portofoliu de produse pentru clienții persoane fizice, cât și unul pentru profesioniști. Savana, Apla și Innenweiss sunt printre brandurile de renume ale companiei. Fabryo deține cea mai mare fabrică de vopsele decorative din Sud-Estul Europei și își asigură acoperirea națională prin intermediul a șase centre de distribuție și prin operarea celei mai mari flote de aparate de mixare a vopselei de pe piața locală.

Akzo Nobel este al doilea cel mai mare producător de vopsea la nivel global și lider de piață în Europa. În urma acestei tranzacții, compania ajunge pe primul loc pe piața locală, una din piețele cu cea mai mare rată de creștere din regiune.

Tranzacția a fost coordonată de către Ioana Filipescu, Partener Corporate Finance Deloitte România, și Iulia Bratu, Deputy Director.

Ioana Filipescu, Partener Corporate Finance Deloitte România: ”Ne bucură faptul că am avut oportunitatea să asistăm vânzătorii în această tranzacție de referință între doi campioni ai pieței de vopsele decorative, Akzo Nobel și Fabryo. Succesul procesului este rezultatul unui efort susținut și al profesionalismului tuturor părților implicate in tranzacție. Din partea Deloitte, am avut o echipă dedicată și experimentată, formată din Iulia Bratu, Cosmin Comșa și Vlad Adam”.

Deloitte România coordonează o practică M&A multidisciplinară, cu o abordare holistică, ce include linii de business precum Consultanță M&A, Servicii Suport Tranzacții, Consultanță Fiscală și Consultanță Juridică. Astfel, echipele de profesioniști Deloitte pot acoperi toate aspectele relevante ale unei tranzacții.

Deloitte furnizează la nivel global servicii de audit, consultanță, servicii juridice, consultanță financiară și managementul riscului, servicii de consultanță fiscală și alte servicii adiacente către clienți din sectorul public și privat provenind din industrii variate. Patru din cinci companii prezente în topul Fortune Global 500® sunt clienți Deloitte, prin intermediul rețelei sale globale de firme membre care activează în peste 150 de țări și teritorii, oferind resurse internaționale, perspective locale și servicii de cea mai înaltă calitate pentru a aborda provocări de business complexe. Obiectivul Deloitte este să creeze un impact vizibil în societate cu ajutorul celor 286.000 de profesioniști ai săi.

Secţiuni: Content, Selected | Toate secţiunile

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti
SERVICII JURIDICE.RO