« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti
 

Un nou update pentru e-Curia
01.10.2018 | Vlad BERCU

JURIDICE - In Law We Trust ZRVP
 Vlad Bercu

Vlad Bercu

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria L 240 din data de 25 septembrie 2018, a fost publicată Decizia Tribunalului din 11 iulie 2018 referitoare la depunerea și la notificarea de acte de procedură prin intermediul aplicației e-Curia.

e-Curia este o aplicație a Curții de Justiție a Uniunii Europene destinată avocaților și agenților statelor membre și ai instituțiilor, organelor, oficiilor și agențiilor Uniunii Europene, care permite schimbul actelor de procedură cu grefele celor trei instanțe pe cale exclusiv electronică.

Pentru a înțelege mai bine cum această urmează a fi utilizată vă îndemnăm să lecturați Manual de utilizare a e-Curia.

Conform Deciziei Tribunalului pentru utilizarea aplicației e-Curia, fiecare utilizator urmează să deschidă un cont de acces și stă stabilească un nume de utilizator + parolă.

Un act de procedură (pot fi atașate și anexele din cuprinsul actului cu opisul acestora) este depus prin e-Curia atunci când au fost utilizate numele de utilizator și parola reprezentantului pentru a efectua depunerea. Utilizarea numelui de utilizator și a parolei personale ale reprezentantului pentru depunerea unui act de procedură echivalează cu semnarea acestui act.

Momentul la care se consideră că un act de procedură este depus în sensul articolului 72 alineatul (2) din Regulamentul de procedură este cel al validării de către reprezentant a depunerii acestui act.

Atunci când depunerea unui act de procedură prin e-Curia se dovedește imposibilă din punct de vedere tehnic, utilizatorul trebuie să informeze imediat grefa Tribunalului în legătură cu aceasta prin e-mail (GC.Registry@curia.europa.eu) sau prin fax [(+ 352) 43 03 21 00], indicând:

– tipul de act a cărui depunere este dorită;
– dacă este cazul, termenul acordat pentru depunerea acestui act;
– natura imposibilității tehnice identificate, pentru ca serviciile instituției să verifice dacă rezultă dintr-o indisponibilitate a e-Curia.

Prezenta decizie înlocuiește Decizia Tribunalului din 14 septembrie 2011 referitoare la depunerea și la comunicarea de acte de procedură prin intermediul aplicației e-Curia.

Intrare în vigoare: 1 decembrie 2018.

Vlad Bercu
Research assistant SĂVESCU & ASOCIAȚII

 
Secţiuni: Content, Dreptul Uniunii Europene, Internațional, Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, Selected | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill
Concurs eseuri ZRVP

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD