Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Internaţional (Juridice din lumea largă)
JURIDICE

Ziua internațională a cafelei
01.10.2020 | Cristian JURA, Adelina DOBRE

JURIDICE - In Law We Trust
Cristian Jura

Cristian Jura

Adelina Dobre

Adelina Dobre

2020: Ziua internațională a cafelei (International Coffee Day) este marcată, anual, la data de 1 octombrie.

Organizația Internațională a Cafelei (ICO) este încântată să anunțe „Următoarea generație a cafelei” ca obiectiv pentru Ziua Internațională a Cafelei 2020.

Pandemia COVID-19 este o criză globală a sănătății, cu consecințe economice extreme, care a creat, de asemenea, o situație fără precedent în sectorul cafelei, având un impact negativ atât pentru cerere, cât și pentru ofertă, în paralel, pentru prima dată. Chiar înainte de COVID-19, fermierii se luptau deja din cauza prețurilor scăzute ale cafelei și a provocărilor și amenințărilor globale și de mediu.

Având în vedere efectele cumulative ale crizei prețurilor cafelei și ale pandemiei COVID-19, nu numai că există o amenințare serioasă pentru mijloacele de trai ale fermierilor de cafea de astăzi, ci și un risc dramatic pentru viitorul cafelei de mâine. Un număr din ce în ce mai mare de tineri din gospodăriile producătoare de cafea se îndepărtează de „afacerea de familie” în alte locații și locuri de muncă pe care le consideră mai progresive și mai profitabile pentru viitorul lor. Mai mult, multe dintre locurile de muncă adesea ocupate de tineri din lanțul valoric al cafelei s-au pierdut recent.

Ziua internațională a cafelei este o ocazie folosită pentru a promova și sărbători cafeaua ca fiind cea mai iubită băutură a noastră. Este, de asemenea, o oportunitate de a promova practici durabile de cafea și de a crește gradul de conștientizare a situației dificile a cultivatorilor de cafea.

În acest 1 octombrie, Organizația Internațională a Cafelei lansează „Coffee’s Next Generation”, o inițiativă globală care vizează tinerii talentați și motivați și antreprenorii din sectorul cafelei.

Investițiile în tineri vor genera atât soluții inovatoare, cât și durabile pentru sectorul cafelei, contribuind la reconstruirea unui sector al cafelei mai bun, mai echitabil și prosper, permițând recuperarea din criza COVID-19 și construind un viitor mai puternic, cu impact pozitiv asupra comunităților de cafea din întreaga lume. De asemenea, va atenua lipsa de implicare a tinerilor în cultivarea cafelei și în alte domenii ale lanțului valoric.

Pentru a le permite acestor tineri să-și construiască un viitor prosper și durabil, această inițiativă intenționează să le ofere acces la finanțare și cunoștințe, dezvoltare a competențelor, instruire și formare.

„Următoarea generație a cafelei” este destinată să angajeze membrii ICO și toate părțile interesate din cafea să lucreze împreună cu organizațiile de tineret, liderii și asociațiile din industrie, organizațiile internaționale, partenerii financiari și de dezvoltare și consumatorii de cafea, să investească în tineri și să aducă la viață ideile lor inovatoare și entuziasmul de care poate beneficia întreaga comunitate a cafelei și de a-și reveni din pandemie, construind un viitor mai prosper.

Facem apel la comunitatea globală a cafelei, tuturor părților interesate și milioanelor de consumatori și iubitori de cafea să sărbătorească cafeaua și să contribuie la construirea următoarei generații a cafelei.

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Adelina Dobre, Facultatea de Drept – Universitatea din București

***

Cristian Jura

Cristian Jura

Alina Gaja

2019: Ziua internațională a cafelei este marcată, anual, la data de 1 octombrie.

Temă pentru 2019: „Viitorul cafelei are nevoie de tine”.

Cafeaua influenţează viaţa oamenilor, în fiecare zi. Pentru mulţi este o pasiune, dar pentru şi mai mulţi reprezintă un mod de viaţă, prin care îşi asigură un venit şi un trai decent.

Cafeaua nu a fost nicicând mai populară ca astăzi, cu aproximativ 3 miliarde de căni consumate în fiecare zi, un număr care continuă să crească. Anul trecut au fost organizate evenimente şi campanii de susţinere a acestei zile în peste 45 de ţări.

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Alina Gaja

***

Cristian Jura

Cristian Jura

Daniela Niculcea

Daniela Niculcea

2018: Ziua internațională a cafelei (International Coffee Day) este marcată, anual, la data de 1 octombrie.

Sediul materiei: Organizația Internațională a Cafelei (ICO) a decis, cu prilejul reuninii desfășurate în perioada 13-14 martie 2014, la Londra, instituirea Zilei internaționale a cafelei la data de 1 octombrie, urmând să fie celebrată începând cu anul 2015.

Tema pentru anul 2018: „Rolul femeii în procesul de fabricare a cafelei, de la plantare, la culegere, prăjire şi până la savurarea acesteia”. Această temă subliniază nevoia de echitate și egalitate în sectorul cafelei, de la boabe la ceașcă, ceea ce poate fi obținut numai prin împuternicirea femeilor în beneficiul întregului sector al cafelei.

***

2017: Ziua internațională a cafelei (International Coffee Day) este marcată, anual, la data de 29 septembrie.

Ziua internațională a cafelei este o ocazie folosită pentru promovarea și sărbătorirea cafelei ca o băutură, evenimente care se petrec acum în locuri din întreaga lume. Prima dată oficială a fost 1 octombrie 2015, conform unui comunicat al Organizației Internaționale a Cafelei (ICO) și a fost lansată la Milano.

Ziua internațională a cafelei este o celebrare globală a călătoriei făcută de cafea, de la fermele unde se plantează și colectează boabele de cafea și până la magazinul local, o oportunitate de a-i onora pe toți oamenii care se implică în acest proces. Un alt scop al acestei zile este acela de a promova industria din sector și producătorii săi, într-un context de colaborare constantă între țările producătoare și țările consumatoare și, de asemenea, ca această zi să devină un eveniment global în care să se implice întreaga industrie a cafelei.

:: Website-ul oficial aici

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Daniela Niculcea, Facultatea de Drept, Universitatea din București, Internship la Societatea de Științe Juridice (SSJ)

Legal Days este un proiect dezvoltat de prof. univ. dr. Cristian Jura cu susținerea Societății de Științe Juridice

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.