Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Ziua internațională a non-violenței


2 octombrie 2019 | Cristian JURA, Alina GAJA

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro
Cristian Jura

Cristian Jura

Alina Gaja

2019: Ziua internațională a non-violenței  este marcată, anual, la data de 2 octombrie.

Ziua internaţională a nonviolenţei este o ocazie pentru a disemina mesajul nonviolenţei, inclusiv prin educaţie şi prin sensibilizarea opiniei public.

Principiul nonviolenţei – cunoscut şi sub numele de rezistenţă nonviolentă – respinge folosirea violenţei fizice în scopul realizării unor schimbări sociale sau politice. Există trei categorii principale de acţiuni nonviolente: proteste, marşuri; non-cooperarea; intervenţii nonviolente, precum blocadele.

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Alina Gaja

***

Cristian Jura

Cristian Jura

Daniela Niculcea

Daniela Niculcea

2018: Ziua internațională a non-violenței (International Day of Non-Violence) este marcată, anual, la data de 2 octombrie.

Sediul materiei: Rezoluția 61/271 din data de 15 iunie 2017 a Adunării Generale a ONU prin care s-a decis instituirea Zilei internaționale a non-violenței.

Data de 2 octombrie coincide cu ziua de naștere a lui Mahatma Gandhi, liderul mișcării indiene a independenței și pionier al filosofiei și al strategiei non-violenței.

António Guterres, secretarul General al ONU: „Gandhi a dovedit că non-violența poate schimba istoria. Să ne inspirăm din curajul și convingerea sa, pe măsură ce continuăm munca noastră de a promova pacea, dezvoltarea durabilă și drepturile omului pentru toate popoarele lumii”, potrivit mesajului pentru anul 2018.

În această zi, Misiunea Permanentă din India organizează evenimentul “Non-violence in Action”.

:: Website-ul oficial aici

Legal Days este un proiect dezvoltat de prof. univ. dr. Cristian Jura cu susținerea Societății de Științe Juridice

Prof. univ. dr. Cristian Jura
Daniela Niculcea, Facultatea de Drept, Universitatea din București, Internship la Societatea de Științe Juridice (SSJ)

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii