Asigurări pentru avocaţi, Barouri, Citate juridice, Grile juridice, INTERPROFESIONAL, Jurisprudenţă inedită CITR, Legal Days, Legal FUN, Legal Style, NOTARIAT, Revista revistelor juridice, Sistemul judiciar, Studenţi la drept, TOP LEGAL
 
Sistemul judiciar [MJ, CSM, INM, SNG, PÎCCJ, DNA, parchete]
Secţiune dezvoltată în parteneriat cu CSM, Ministerul Public şi DNA
JURIDICE
Print Friendly, PDF & Email

Tudorel Toader: Am agreat de comun cu conducerea Comisiei de la Veneția agrementul pentru adoptarea unei ordonanţe de urgenţă

04.10.2018 | JURIDICE.ro

Miercuri, 3 octombrie 2018, Tudorel Toader, Ministrul Justiției a declarat la România TV, potrivit agerpres.ro”Am avut eu astăzi, la orele 14:00, o întrevedere cu conducerea Comisiei de la Veneţia, o întrevedere pe care o apreciez ca fiind foarte bună. (…) Am agreat de comun acord, dânşii au exprimat – să nu zicem acordul, că nu le-am cerut aprobarea – agrementul pentru adoptarea unei ordonanţe de urgenţă în sensul celor discutate. Mai mult, chiar vreau să vă spun, la plecare, era cred 15:30 ora de acolo, 16:30 ora de aici, le-am spus: «Domnule, eu mă exprim public cu privire la ceea ce am discutat, ordonanţa de urgenţă, necesitatea ei, justificarea ei, soluţiile pe care le-am discutat una, două, trei, şapte, pe care le promovăm mâine, privind draftul de ordonanţă preavizare la CSM şi, la începutul săptămânii următoare, sigur voi face apel la CSM să dea un aviz cât se poate de repede, ca la începutul săptămânii viitoare să poată – început înseamnă luni, marţi, miercuri – să fie adoptată ordonanţa de urgenţă.»

E adevărat că avizul acesta interimar nu a fost făcut nici azi, nici ieri, dar înainte de aplicare şi producerea efectelor, sigur că trebuie să căutăm soluţiile cele mai bune de eliminare a neconcordanţelor şi a eventualelor consecinţe negative. Eu, personal, am mers la Comisie cu mai multe posibile soluţii legislative prin care să fie preluate o parte dintre recomandările Comisiei de la Veneţia, posibile soluţii legislative prin care să evităm anumite disfuncţionalităţi ce ar putea surveni în sistemul judiciar.”


Aflaţi mai mult despre , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important
Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile publicate sub numele real care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Newsletter
Publicitate
Corporate
Membership