Secţiuni » Noutăţi legislative
Noutăţi legislativeProiecte legislativeMonitorul Oficial al RomânieiJurnalul Oficial al Uniunii Europene
Noutăţi legislative
 


Print Friendly, PDF & Email

Standardizarea în domeniul militar
04.10.2018 | JURIDICE.ro

În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 839 din data de 2 octombrie 2018, a fost publicată Ordinul nr. 120/2018 privind standardizarea în domeniul militar.

În primul rând prin standardizarea în domeniul militar se are în vedere elaborarea de standarde, analiza și implementarea de standarde în următoarele domenii: operațional, tehnico-material și administrativ.

Prezentul ordin reglementează activitatea de standardizare desfășurată în Ministerul Apărării Naționale de către structurile și personalul cu atribuții în domeniu, relaționarea acestora cu organismele naționale de standardizare și autoritățile de stat care desfășoară sau sunt implicate în activitatea de standardizare, precum și participarea la activitatea de standardizare desfășurată în cadrul organismelor și organizațiilor internaționale la care România este parte.

Ordinul stabilește la art. 10 baza documentară pentru activitatea de standardizare, e.g.: documente de standardizare NATO; standarde civile UE și naționale cu aplicabilitate militară; standarde militare tehnice proprii elaborate sub coordonarea Agenției Militare de Standardizare din Departamentul pentru armamente – AMS/Dpt.Arm., ș.a.m.d.

Activitatea de standardizare este responsabilitatea comandanților/șefilor de la toate eșaloanele, potrivit domeniilor și competențelor specifice.

Ministerul Apărării Naționale are rolul de autoritate de supraveghere, prin intermediul Consiliul de Standardizare și Interoperabilitate.

Ordinul prevede care sunt competențele CSI în activitatea de standardizare, domeniile principale care necesită standardizare, plus conține anexe relevante (de la 1-21).

Intrare în vigoare: 2 octombrie 2018.


Aflaţi mai mult despre , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.