Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Şcoala Naţională de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Tîrgu Ocna. Festivitatea de deschidere a noului an școlar
08.10.2018 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Drept penal
JURIDICE - In Law We Trust

Vineri, 5 octombrie 2018, Şcoala Naţională de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Tîrgu Ocna a organizat, începând cu ora ora 12:00, Festivitatea de deschidere a anului şcolar 2018–2019, eveniment ce marchează debutul noii generații de elevi în demersul pregătirii profesionale ca viitori agenți de penitenciare, potrivit unui comunicat.

Anul acesta, Şcoala Naţională de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Tîrgu Ocna pregătește un număr de 250 elevi români pentru sistemul penitenciar românesc, din care 60 elevi vor urma cursurile în cadrul Structurii de Învățământ Arad, arondată școlii.

În buna tradiție de colaborare cu Administrația Națională a Penitenciarelor din Republica Moldova, anul acesta, la Şcoala Naţională de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Tîrgu Ocna se vor pregăti și un număr de 12 de elevi din Republica Moldova.

Evenimentul a debutat cu intonarea imnului național, discursul oficial de deschidere a anului școlar, rostit de către directorul Şcolii Naţionale de Pregătire a Agenţilor de Penitenciare Tîrgu Ocna, continuând cu înmânarea cheii Școlii de către şeful promoției 2018 – ”Centenarul Marii Uniri”, reprezentantului de curs pentru anul școlar 2018-2019.

Festivitatea de deschidere a continuat cu binecuvântarea elevilor de către preotul capelan Florin Smarandi, preot coordonator al preoților din sistemul penitenciar căruia i s-a alăturat preot Paul Vamanu, din cadrul Penitenciarului Spital Tîrgu Ocna.

Au luat cuvântul comisar șef de penitenciare Valentin Popescu – Șef serviciu resurse umane din cadrul Administraţiei Naţionale a Penitenciarelor și primarul oraşului stațiune Tîrgu Ocna ec. Ștefan Șilochi.

Alături de elevii Școlii au fost și reprezentanți ai Inspectoratului Școlar Județean Bacău, ai Centrului Național de Dezvoltare a Învățământului Profesional și Tehnic, ai Penitenciarului Spital Tîrgu Ocna, precum și ai Centrului Educativ Tîrgu Ocna.

Festivitatea s-a încheiat cu prezentarea video a structurii anului școlar, dar și cu vizionarea momentelor importante din cadrul  festivității de absolvire a promoției 2018 –  ”Centenarul Marii Uniri”.

Ca și în anii precedenți, Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare Tîrgu Ocna își deschide porțile și oferă elevilor posibilitatea de a pătrunde în tainele sistemului penitenciar românesc dar și de a contribui la dezvoltarea și modernizarea acestuia.

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti