Secţiuni » Articole
Articole autoriRNSJESSENTIALSStudiiOpiniiInterviuriPovestim cărţi
Opinii
Print Friendly, PDF & Email

8-12 octombrie 2018: Săptămâna educației juridice
08.10.2018 | Cristi DANILEȚ

Cristi Danileț

Cristi Danileț

În săptămâna 8-12 octombrie 2018 se va desfășura o nouă acțiune de educație juridică în școli și licee. Acest lucru a fost decis în luna iunie 2018 de către comitetul interinstituțional de implementare a Protocolului de colaborare privind educația juridică încheiat în anul 2017 între Ministerul Justiției, Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Public, Înalta Curtea de Casație și Justiție, ce a urmat unui protocol similar încheiat în anul 2013. La prezentul protocol au aderat de această dată organizații profesionale ale notarilor publici, consilierilor juridici, avocaților și organizații neguvernamentale, precum VeDemJust.

Judecătorii și procurorii vor fi prezenți în unitățile de învățământ, iar elevii vor fi primiți în vizite la instanțe și parchete. Directorii și diriginții sunt invitați să contacteze fie prin intermediul Inspectoratelor Județene Școlare, fie direct instanțele și parchetele din localitate sau din apropiere pentru a solicita prezența unui magistrat în rândul elevilor sau pentru a organiza o vizită la instanța judecătorească. Discuțiile cu magistrații vor viza, printre altele, drepturile și îndatoririle elevilor, organizarea statului, funcționarea justiției.

Acțiunile care vor avea loc vor fi popularizate și pe pagina de internet facebook.com/eduiuris.

Judecător dr. Cristi Danileț
Tribunalul Cluj


Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.