Secţiuni » Articole » Opinii
Opinii
Condiţii de publicare

8-12 octombrie 2018: Săptămâna educației juridice


8 octombrie 2018 | Cristi DANILEȚ

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro
Cristi Danileț

Cristi Danileț

În săptămâna 8-12 octombrie 2018 se va desfășura o nouă acțiune de educație juridică în școli și licee. Acest lucru a fost decis în luna iunie 2018 de către comitetul interinstituțional de implementare a Protocolului de colaborare privind educația juridică încheiat în anul 2017 între Ministerul Justiției, Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Public, Înalta Curtea de Casație și Justiție, ce a urmat unui protocol similar încheiat în anul 2013. La prezentul protocol au aderat de această dată organizații profesionale ale notarilor publici, consilierilor juridici, avocaților și organizații neguvernamentale, precum VeDemJust.

Judecătorii și procurorii vor fi prezenți în unitățile de învățământ, iar elevii vor fi primiți în vizite la instanțe și parchete. Directorii și diriginții sunt invitați să contacteze fie prin intermediul Inspectoratelor Județene Școlare, fie direct instanțele și parchetele din localitate sau din apropiere pentru a solicita prezența unui magistrat în rândul elevilor sau pentru a organiza o vizită la instanța judecătorească. Discuțiile cu magistrații vor viza, printre altele, drepturile și îndatoririle elevilor, organizarea statului, funcționarea justiției.

Acțiunile care vor avea loc vor fi popularizate și pe pagina de internet facebook.com/eduiuris.

Judecător dr. Cristi Danileț
Tribunalul Cluj

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii