ArticoleESSENTIALSRNSJStudiiOpiniiInterviuriInterviuri VIDEOPovestim cărţi
 
 
Opinii
Print Friendly, PDF & Email

Dacă avem o problemă în administrarea probelor, s-ar putea să avem o problemă în pronunțarea soluției

18.10.2018 | Cristian BĂLAN
Abonare newsletter
Cristian Bălan

Cristian Bălan

Inevitabil, o să transpun și eu pe plan procesual penal ce s-a discutat în cadrul dezbaterii– știți că întotdeauna revenim la prima dragoste – cred că relația dintre aceste măsuri de prevenție și dreptul penal, însemnând reglementare plus angajarea răspunderii penale ar trebui să fie asemănată cu relația dintre probațiune și adoptarea hotărârii, practic, și soluția pronunțată de judecător în proces.

Pentru a pronunța soluția, trebuie să cunoaștem situația de fapt, până la alte discuții științifice despre drept, și ce alte chestiuni adiacente. Și pentru a cunoaște situația de fapt, pe noi ne interesează cum administrăm probele. Dacă avem o problemă în administrarea probelor, s-ar putea să avem o problemă în pronunțarea soluției. Același lucru cred că este și în cazul nostru, cu măsurile de prevenție în materia spălării banilor. Până la urmă, aceste măsuri ne ajută să identificăm anumite situații potențiale, unde tranzacțiile ar putea fi suspecte. După ce le identificăm, luăm anumite măsuri de cunoaștere a clientelei, informări și toate celelalte.

Judecător drd. Cristian Bălan
Judecătoria Buftea

* Opinie susținută în cadrul dezbaterii ”Spălarea de bani online. România față în față cu directivele europene în privința spălării banilor, ediția 218, organizată de Societatea de Științe Juridice (SSJ)

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereCărţiEvenimenteProfesioniştiRomanian Lawyers Week