Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

Dacă avem o problemă în administrarea probelor, s-ar putea să avem o problemă în pronunțarea soluției


18.10.2018 | Cristian BĂLAN
Secţiuni: Content, Drept penal, Opinii, Selected, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust
Cristian Bălan

Cristian Bălan

Inevitabil, o să transpun și eu pe plan procesual penal ce s-a discutat în cadrul dezbaterii– știți că întotdeauna revenim la prima dragoste – cred că relația dintre aceste măsuri de prevenție și dreptul penal, însemnând reglementare plus angajarea răspunderii penale ar trebui să fie asemănată cu relația dintre probațiune și adoptarea hotărârii, practic, și soluția pronunțată de judecător în proces.

Pentru a pronunța soluția, trebuie să cunoaștem situația de fapt, până la alte discuții științifice despre drept, și ce alte chestiuni adiacente. Și pentru a cunoaște situația de fapt, pe noi ne interesează cum administrăm probele. Dacă avem o problemă în administrarea probelor, s-ar putea să avem o problemă în pronunțarea soluției. Același lucru cred că este și în cazul nostru, cu măsurile de prevenție în materia spălării banilor. Până la urmă, aceste măsuri ne ajută să identificăm anumite situații potențiale, unde tranzacțiile ar putea fi suspecte. După ce le identificăm, luăm anumite măsuri de cunoaștere a clientelei, informări și toate celelalte.

Judecător drd. Cristian Bălan
Judecătoria Buftea

* Opinie susținută în cadrul dezbaterii ”Spălarea de bani online. România față în față cu directivele europene în privința spălării banilor, ediția 218, organizată de Societatea de Științe Juridice (SSJ)

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi ciţi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑
Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 
© 2003-2023 J JURIDICE.ro