BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalIPTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Procedură civilă
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
STOICA & Asociatii
Print Friendly, PDF & Email

Tribunalul Arad. Apel trimis pe e-mail în ultima zi a termenului, la ora 21:59

12.10.2018 | Mirela MANOLE
Abonare newsletter
Mirela Manole

Mirela Manole

Tribunalul Arad a hotărât respingerea apelului ca tardiv formulat în baza art. 182 și 183 C. proc. civ. Cererea de apel a fost depusă de reclamant la data de 18.06.2018, ora 21:59 prin e-mail, data de înregistrare la serviciul registratură fiind 19.06.2018, acesta a fost trimis prin poșta electronică după ora închiderii programului instanței din ultima zi a termenului de apel, astfel depășind termenul legal de 30 de zile. Instanța constată că prin decizia nr. 34/15.05.2017, obligatorie, Înalta Curte de Casație și Justiție – Completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept, a stabilit că „în interpretarea și aplicarea dispozițiilor art. 182 și art. 183 Cod procedură civilă, actul de procedură transmis prin fax sau poștă electronică, în ultima zi a termenului care se socotește pe zile, după ora la care activitatea încetează la instanță, nu este socotit a fi depus în termen”. (Decizia nr. 830 din 26 septembrie 2018 pronunțată de Secția I Civilă a Tribunalului Arad, având ca obiect hotărâre care să țină loc de act autentic)

Mirela Manole
Facultatea de Drept, Universitatea din București, Internship la Societatea de Științe Juridice (SSJ)

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereCărţiEvenimenteProfesioniştiRomanian Lawyers Week