Achiziţii publiceAfaceri transfrontaliereArbitrajAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiContencios administrativContravenţiiCorporateCyberlawData protectionDrept civilDrept comercialDrept constituţionalDrept penalDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiDreptul UEEnergieExecutare silităFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăLITIGIIMedia & publicitateMedierePiaţa de capitalProcedură civilăProprietate intelectualăProtecţia consumatorilorProtecţia mediuluiTelecom
 
Procedură civilă
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
STOICA & Asociatii
Abonare newsletter oficial JURIDICE.ro

Print Friendly, PDF & Email

Tribunalul Arad. Apel trimis pe e-mail în ultima zi a termenului, la ora 21:59

12.10.2018 | Mirela MANOLE
Mirela Manole

Mirela Manole

Tribunalul Arad a hotărât respingerea apelului ca tardiv formulat în baza art. 182 și 183 C. proc. civ. Cererea de apel a fost depusă de reclamant la data de 18.06.2018, ora 21:59 prin e-mail, data de înregistrare la serviciul registratură fiind 19.06.2018, acesta a fost trimis prin poșta electronică după ora închiderii programului instanței din ultima zi a termenului de apel, astfel depășind termenul legal de 30 de zile. Instanța constată că prin decizia nr. 34/15.05.2017, obligatorie, Înalta Curte de Casație și Justiție – Completul pentru dezlegarea unor chestiuni de drept, a stabilit că „în interpretarea și aplicarea dispozițiilor art. 182 și art. 183 Cod procedură civilă, actul de procedură transmis prin fax sau poștă electronică, în ultima zi a termenului care se socotește pe zile, după ora la care activitatea încetează la instanță, nu este socotit a fi depus în termen”. (Decizia nr. 830 din 26 septembrie 2018 pronunțată de Secția I Civilă a Tribunalului Arad, având ca obiect hotărâre care să țină loc de act autentic)

Mirela Manole
Facultatea de Drept, Universitatea din București, Internship la Societatea de Științe Juridice (SSJ)


Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important
Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile publicate sub numele real care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.


Irina Maria STANCU


Oana ISPAS


Radu Slăvoiu


Livia Dianu-Buja


Ștefania Stoica


Luminița Malanciuc


Ioana-Olivia Voicu


Eduard Toma-Apostol


Florina-Lăcrămioara Drăgan