Asigurări pentru avocaţi, Barouri, Citate juridice, Grile juridice, INTERPROFESIONAL, Jurisprudenţă inedită CITR, Legal Days, Legal FUN, Legal Style, NOTARIAT, Revista revistelor juridice, Sistemul judiciar, Studenţi la drept, TOP LEGAL
 
Sistemul judiciar [MJ, CSM, INM, SNG, PÎCCJ, DNA, parchete]
Secţiune dezvoltată în parteneriat cu CSM, Ministerul Public şi DNA
JURIDICE
Print Friendly, PDF & Email

Săptămâna educaţiei juridice în şcoli – 8-12 octombrie 2018
10.10.2018 | JURIDICE.ro


Cyberlaw - Valoarea legala a documentelor electronice

Marți, 9 octombrie 2018, Ministerul Justiției a informat că organizează, împreună cu Ministerul Educaţiei Naţionale, Ministerul Public, Consiliul Superior al Magistraturii şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Săptămâna educaţiei juridice în şcoli, proiect la care participă practicieni ai dreptului din toate profesiile juridice, în perioada 8-12 octombrie 2018, potrivit unui comunicat.

În cadrul programului au loc vizite la sedii ale instanțelor și parchetelor, iar voluntarii experți în domeniul juridic susțin expuneri.

Proiectul se înscrie în cadrul acțiunilor organizate în baza Protocolului de colaborare privind educația juridică în școli. Anterior, în luna noiembrie a anului 2017, acțiunile organizate în baza protocolului menționat au reunit 554 voluntari și au vizat 729 de unităţi de învăţământ preuniversitar, din care 42% şcoli gimnaziale şi 58% licee şi colegii. Totodată, în luna martie a anului 2018, 1024 de voluntari (judecători, procurori, avocaţi, notari publici, executori judecătoreşti, consilieri juridici şi practicieni în insolvenţă) au contribuit la implementarea proiectului în 1222 unităţi de învăţământ preuniversitar, din care 56% şcoli gimnaziale şi 44% licee şi colegii.

În contextul în care educația juridică reprezintă o prioritate în formarea tinerelor generații, Ministerul Justiției a reamintit că organizează stagii de practică de specialitate și participă anual la Programul de Internship al Guvernului României.

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate