Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Sistemul judiciar
Official partners: Consiliul Superior al Magistraturii, Ministerul Public şi Direcţia Naţională Anticorupţie
JURIDICE

Săptămâna educaţiei juridice în şcoli – 8-12 octombrie 2018
10.10.2018 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Marți, 9 octombrie 2018, Ministerul Justiției a informat că organizează, împreună cu Ministerul Educaţiei Naţionale, Ministerul Public, Consiliul Superior al Magistraturii şi Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, Săptămâna educaţiei juridice în şcoli, proiect la care participă practicieni ai dreptului din toate profesiile juridice, în perioada 8-12 octombrie 2018, potrivit unui comunicat.

În cadrul programului au loc vizite la sedii ale instanțelor și parchetelor, iar voluntarii experți în domeniul juridic susțin expuneri.

Proiectul se înscrie în cadrul acțiunilor organizate în baza Protocolului de colaborare privind educația juridică în școli. Anterior, în luna noiembrie a anului 2017, acțiunile organizate în baza protocolului menționat au reunit 554 voluntari și au vizat 729 de unităţi de învăţământ preuniversitar, din care 42% şcoli gimnaziale şi 58% licee şi colegii. Totodată, în luna martie a anului 2018, 1024 de voluntari (judecători, procurori, avocaţi, notari publici, executori judecătoreşti, consilieri juridici şi practicieni în insolvenţă) au contribuit la implementarea proiectului în 1222 unităţi de învăţământ preuniversitar, din care 56% şcoli gimnaziale şi 44% licee şi colegii.

În contextul în care educația juridică reprezintă o prioritate în formarea tinerelor generații, Ministerul Justiției a reamintit că organizează stagii de practică de specialitate și participă anual la Programul de Internship al Guvernului României.

Aflaţi mai mult despre , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.