ArticoleESSENTIALSRNSJStudiiOpiniiInterviuriInterviuri VIDEOPovestim cărţi
 
 
Opinii
Print Friendly, PDF & Email

Sincer, nu știu cum o să se poată pune în aplicare modificarea Legii insolvenței

25.10.2018 | Dorin PETCU
Abonare newsletter
Dorin Petcu

Dorin Petcu

Sincer, eu nu văd cum ar putea să se facă o executare – în general, nu numai a contului unic, care este interzis în mod expres prin lege – având în vedere că, totuși, normele fiscale de executare, cât și Codul de procedură civilă sunt norme generale. Legea insolvenței este o lege specială. Dacă nu mă înșală pe mine memoria, totuși, legea specială prevalează.

Mai mult, dacă discutăm despre reorganizare, să luăm un exemplu: o reorganizare care presupune vânzare de active, dacă suntem deja într-o procedură de valorificare a activelor debitorului în planul de reorganizare, cum ar putea un alt creditor, utilizând legea generală, să înceapă o procedură de valorificare separată, în condițiile în care deja există o procedură execuțională în cadrul procedurii de insolvență pe baza unui regulament de valorificare?

Sincer, nu știu cum o să se poată pune în aplicare această dispoziție nouă din OUG nr. 88/2018. Din perspectiva mea, este o dispoziție legală care nu funcționează, nu va putea fi aplicată. Vom vedea în ce măsură acest lucru va fi realizat din practica instanțelor judecătorești. Probabil că singura variantă pe care ar putea-o aplica un creditor ar fi să încerce o executare silită pe terții clienți ai debitorului în insolvență. Ar fi singura zonă în care ar putea să acționeze.

Dorin Petcu
Partner TZA Insolvență

* Opinie susținută în cadrul dezbaterii ”Modificările legii insolvenței. Revoluție sau involuție?”, ediția 219organizată de Societatea de Științe Juridice (SSJ)

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate