Secţiuni » Articole
Articole autoriRNSJESSENTIALSStudiiOpiniiInterviuriPovestim cărţi
Opinii
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

Sincer, nu știu cum o să se poată pune în aplicare modificarea Legii insolvenței
25.10.2018 | Dorin PETCU

JURIDICE - In Law We Trust
Dorin Petcu

Dorin Petcu

Sincer, eu nu văd cum ar putea să se facă o executare – în general, nu numai a contului unic, care este interzis în mod expres prin lege – având în vedere că, totuși, normele fiscale de executare, cât și Codul de procedură civilă sunt norme generale. Legea insolvenței este o lege specială. Dacă nu mă înșală pe mine memoria, totuși, legea specială prevalează.

Mai mult, dacă discutăm despre reorganizare, să luăm un exemplu: o reorganizare care presupune vânzare de active, dacă suntem deja într-o procedură de valorificare a activelor debitorului în planul de reorganizare, cum ar putea un alt creditor, utilizând legea generală, să înceapă o procedură de valorificare separată, în condițiile în care deja există o procedură execuțională în cadrul procedurii de insolvență pe baza unui regulament de valorificare?

Sincer, nu știu cum o să se poată pune în aplicare această dispoziție nouă din OUG nr. 88/2018. Din perspectiva mea, este o dispoziție legală care nu funcționează, nu va putea fi aplicată. Vom vedea în ce măsură acest lucru va fi realizat din practica instanțelor judecătorești. Probabil că singura variantă pe care ar putea-o aplica un creditor ar fi să încerce o executare silită pe terții clienți ai debitorului în insolvență. Ar fi singura zonă în care ar putea să acționeze.

Dorin Petcu
Partner TZA Insolvență

* Opinie susținută în cadrul dezbaterii ”Modificările legii insolvenței. Revoluție sau involuție?”, ediția 219organizată de Societatea de Științe Juridice (SSJ)

Aflaţi mai mult despre , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.