« Secţiuni « Articole « RNSJOpiniiPovestim cărţi
Opinii

Sincer, nu știu cum o să se poată pune în aplicare modificarea Legii insolvenței
25.10.2018 | Dorin PETCU

JURIDICE - In Law We Trust ZRVP
Dorin Petcu

Dorin Petcu

Sincer, eu nu văd cum ar putea să se facă o executare – în general, nu numai a contului unic, care este interzis în mod expres prin lege – având în vedere că, totuși, normele fiscale de executare, cât și Codul de procedură civilă sunt norme generale. Legea insolvenței este o lege specială. Dacă nu mă înșală pe mine memoria, totuși, legea specială prevalează.

Mai mult, dacă discutăm despre reorganizare, să luăm un exemplu: o reorganizare care presupune vânzare de active, dacă suntem deja într-o procedură de valorificare a activelor debitorului în planul de reorganizare, cum ar putea un alt creditor, utilizând legea generală, să înceapă o procedură de valorificare separată, în condițiile în care deja există o procedură execuțională în cadrul procedurii de insolvență pe baza unui regulament de valorificare?

Sincer, nu știu cum o să se poată pune în aplicare această dispoziție nouă din OUG nr. 88/2018. Din perspectiva mea, este o dispoziție legală care nu funcționează, nu va putea fi aplicată. Vom vedea în ce măsură acest lucru va fi realizat din practica instanțelor judecătorești. Probabil că singura variantă pe care ar putea-o aplica un creditor ar fi să încerce o executare silită pe terții clienți ai debitorului în insolvență. Ar fi singura zonă în care ar putea să acționeze.

Dorin Petcu
Partner TZA Insolvență

* Opinie susținută în cadrul dezbaterii ”Modificările legii insolvenței. Revoluție sau involuție?”, ediția 219organizată de Societatea de Științe Juridice (SSJ)

 
Secţiuni: Insolvență, JURIDICE.ro, Lege 9, Opinii, Selected, UNBR+INPPA+Barouri | Toate secţiunile
Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill
Concurs eseuri ZRVP

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD