ArticoleESSENTIALSRNSJStudiiOpiniiInterviuriInterviuri VIDEOPovestim cărţi
 
 
Opinii
Print Friendly, PDF & Email

Creanța fiscală nu mai este tratată ca o creanță la pătrat

26.10.2018 | Dumitru DOBREV
Abonare newsletter
Dumitru Dobrev

Dumitru Dobrev

Eu, din câte am citit – așa, la nivel de drept comparat – am înțeles că trendul european este: creanța fiscală nu mai este tratată ca o creanță la pătrat.

De aceasta eu cred că, practic, Ordonanța aceasta de Urgență este expresia unei disperări. Ei nu sunt capabili să colecteze venituri bugetare și atunci, uite ce fac! Prin art. 59 transformă practicianul în insolvență într-un amploaiat al fiscului, care dă informații cu privire la ”respectarea obligațiilor fiscale, referitoare la obținerea sau necesitatea actualizării autorizațiilor pentru desfășurarea activității, a actelor de control încheiate de organe de control”, prostii din acestea.

Ei nu sunt capabili să-și colecteze informațiile, să citească în Buletinul Procedurilor de Insolvență și pun pe alții să facă munca lor. Ei de ce sunt plătiți din banul public, până la urmă?

Avocat dr. Dumitru Dobrev
Partner DOBRINESCU DOBREV

* Opinie susținută în cadrul dezbaterii ”Modificările legii insolvenței. Revoluție sau involuție?”, ediția 219organizată de Societatea de Științe Juridice (SSJ)

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereCărţiEvenimenteProfesioniştiRomanian Lawyers Week