Secţiuni » Articole
Articole autoriRNSJESSENTIALSStudiiOpiniiInterviuriPovestim cărţi
Opinii

Scopul Legii insolvenței este de a minimiza impactul pe care starea de insolvență îl provoacă în circuitul comercial
24.10.2018 | Emeric DOMOKOS-HANCU

JURIDICE - In Law We Trust
Emeric Domokos-Hancu

Emeric Domokos-Hancu

Eu nu aș zice neapărat că este o modificare ilogică, pentru că este o logică la această modificare legislativă și eu, lucrând pentru creditori, am avut de multe ori dificutăți în a recupera orice fel de creanță curentă. Deci, o logică este. Mai mult, dreptul debitoarei de a se reorganiza nu este absolut. De altfel, cred că însăși scopul Legii insolvenței este de a minimiza impactul pe care starea de dificultate, starea de insolvență îl provoacă în circuitul comercial. Aici cred că suntem cu toții de acord.

Eu vorbesc acum doar de scopul care a fost urmărit și scopul nu este total ilogic, pentru că noi vrem să minimizăm impactul. Cel puțin pe perioada reorganizării ne este greu să ne imaginăm cheltuieli care nu se fac, fie cu acordul creditorilor și cu sprijinul administratorului judiciar.

Dacă în contextul unei reorganizări societatea, în ciuda supravegherii judiciare, în ciuda controlului efectuat de către creditori, el totuși acumulează creanțe noi, datorii noi și noi, creditorii, nu avem nicio măsură eficientă de a limita expunerea.

Avocat Emeric Domokos‎-Hancu
Partner SCHOENHERR & ASOCIAȚII

* Opinie susținută în cadrul dezbaterii ”Modificările legii insolvenței. Revoluție sau involuție?”, ediția 219organizată de Societatea de Științe Juridice (SSJ)

Aflaţi mai mult despre , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]

JURIDICE recomandă e-Consultanta, consultantul tău personal în finanţare


Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.