TOP LEGAL
Print Friendly, PDF & Email

Scopul Legii insolvenței este de a minimiza impactul pe care starea de insolvență îl provoacă în circuitul comercial
24.10.2018 | Emeric DOMOKOS-HANCU


Cyberlaw - Valoarea legala a documentelor electronice
Emeric Domokos-Hancu

Emeric Domokos-Hancu

Eu nu aș zice neapărat că este o modificare ilogică, pentru că este o logică la această modificare legislativă și eu, lucrând pentru creditori, am avut de multe ori dificutăți în a recupera orice fel de creanță curentă. Deci, o logică este. Mai mult, dreptul debitoarei de a se reorganiza nu este absolut. De altfel, cred că însăși scopul Legii insolvenței este de a minimiza impactul pe care starea de dificultate, starea de insolvență îl provoacă în circuitul comercial. Aici cred că suntem cu toții de acord.

Eu vorbesc acum doar de scopul care a fost urmărit și scopul nu este total ilogic, pentru că noi vrem să minimizăm impactul. Cel puțin pe perioada reorganizării ne este greu să ne imaginăm cheltuieli care nu se fac, fie cu acordul creditorilor și cu sprijinul administratorului judiciar.

Dacă în contextul unei reorganizări societatea, în ciuda supravegherii judiciare, în ciuda controlului efectuat de către creditori, el totuși acumulează creanțe noi, datorii noi și noi, creditorii, nu avem nicio măsură eficientă de a limita expunerea.

Avocat Emeric Domokos‎-Hancu
Partner SCHOENHERR & ASOCIAȚII

* Opinie susținută în cadrul dezbaterii ”Modificările legii insolvenței. Revoluție sau involuție?”, ediția 219organizată de Societatea de Științe Juridice (SSJ)

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate