Achiziţii publiceAfaceri transfrontaliereArbitrajAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiContencios administrativContravenţiiCorporateCyberlawData protectionDrept civilDrept comercialDrept constituţionalDrept penalDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiDreptul UEEnergieExecutare silităFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăLITIGIIMedia & publicitateMedierePiaţa de capitalProcedură civilăProprietate intelectualăProtecţia consumatorilorProtecţia mediuluiTelecom
 
Dreptul familiei
DezbateriCărţiProfesionişti
AVRAM LAW
STOICA & Asociatii
Abonare newsletter oficial JURIDICE.ro

Print Friendly, PDF & Email

Papa Francisc: Întreruperea sarcinii este ca eliminarea cuiva

11.10.2018 | JURIDICE.ro

Miercuri, 10 octombrie 2018, Papa Francisc a susținut o predică în cadrul audierii din Piața Sfântul Petru din Vatican, context în care a vorbit despre necesitatea protejării vieții, potrivit w2.vatican.va. În predica sa, între altele, suveranul pontif a comparat întreruperea voluntară a sarcinii cu un asasinat plătit.

Papa Francisc: „Am putea spune că orice rău este cauzat de o lipsă de respect pentru viață. Atacurile asupra vieții apar în multe situații, de la război și exploatare la suprimarea celor vulnerabili, vârstnici și nenăscuți. În cele din urmă, teama dă naștere la respingerea vieții. (…)

Întreruperea sarcinii este ca eliminarea cuiva. Este drept să elimini o viață umană pentru a rezolva o problemă? Este drept să recurgi la un asasin plătit pentru a rezolva o problemă? Să te debarasezi de o ființă umană este ca și cum ai recurge la un asasin plătit pentru a rezolva o problemă? Cum poate un act care suprimă viața nevinovată și lipsită de apărare să fie terapeutic, civil sau pur și simplu uman?”


Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important
Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile publicate sub numele real care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.


Irina Maria STANCU


Oana ISPAS


Radu Slăvoiu


Livia Dianu-Buja


Ștefania Stoica


Luminița Malanciuc


Ioana-Olivia Voicu


Eduard Toma-Apostol


Florina-Lăcrămioara Drăgan