Achiziţii publiceAfaceri transfrontaliereArbitrajAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiContencios administrativContravenţiiCorporateCyberlawData protectionDrept civilDrept comercialDrept constituţionalDrept penalDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiDreptul UEEnergieExecutare silităFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăLITIGIIMedia & publicitateMedierePiaţa de capitalProcedură civilăProprietate intelectualăProtecţia consumatorilorProtecţia mediuluiTelecom
 
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti
MARES DANILESCU MARES
Abonare newsletter oficial JURIDICE.ro

Print Friendly, PDF & Email

Elveția va interzice pe viață pedofililor să exercite activitate profesională sau benevolă cu copiii

11.10.2018 | JURIDICE.ro

Miercuri, 10 octombrie 2018, Guvernul Elveției a anunțat că, începând cu data de 1 ianuarie 2019, orice persoană condamnată pentru atingere adusă integrităţii sexuale a unui copil mai mic de 18 ani sau a unui adult vulnerabil va fi privată definitiv de dreptul de a exercita o activitate profesională sau benevolă cu aceste grupuri de populaţie, potrivit agerpres.ro.

În prezent, în cazul persoanelor condamnate la pedeapsa închisorii mai mică de 6 luni, interdicția poate fi aplicată pentru o perioadă de maxim 10 ani. Noua lege cuprinde și o „clauză derogatorie”, sens în care judecătorul poate da dovadă de o toleranță sporită în cazul infracțiunilor sexuale de foarte mică gravitate, dacă nu există risc de recidivă, fiind vizate în special cazurile de „iubire adolescentină”. Astfel, legislația elvețiană în această materie urmează să devină una dintre cele mai severe din Europa.

:: Comunicatul oficial


Aflaţi mai mult despre , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important
Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile publicate sub numele real care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.


Irina Maria STANCU


Oana ISPAS


Radu Slăvoiu


Livia Dianu-Buja


Ștefania Stoica


Luminița Malanciuc


Ioana-Olivia Voicu


Eduard Toma-Apostol


Florina-Lăcrămioara Drăgan