Secţiuni » Arii de practică » Business » Achiziţii publice
Achiziţii publice
DezbateriCărţiProfesionişti

ANAP. Instrumente de lucru utilizate în activitatea de control ex-ante
11.10.2018 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Achiziții publice, Content
JURIDICE - In Law We Trust

Miercuri, 10 octombrie 2018, Agenția Națională pentru Achiziții Publice a informat că pentru a sprijini autoritățile contractante în procesul de achiziție, respectiv în elaborarea strategiei de contractare, a documentațiilor de atribuire, precum și în procesul de evaluare a ofertelor, pune la dispoziția tuturor celor interesați următoarele instrumente de lucru utilizate în activitatea de control ex-ante, potrivit unui comunicat:

Notificare cu privire la utilizarea acordului-cadru – instrument de lucru ce clarifică aspectele referitoare la scopul, oportunitatea și contextul care justifică o utilizare adecvată a acestui instrument specific atribuirii contractelor;
Notificare cu privire la aspectele care trebuie avute în vedere în situația utilizării graficului de execuție drept cerință aferentă modului de întocmire a propunerii tehnice pentru contractele de lucrări – instrument de lucru ce oferă informații necesare cu privire la condițiile în care se poate formula cerința în documentația de atribuire cu privire la prezentarea graficului de implementare a contractului, alături de aspectele ce trebuie avute în vedere de comisia de evaluare la stabilirea conformității propunerii tehnice și acordarea punctajului tehnic, în cazul în care sunt utilizați factori de evaluare care urmăresc departajarea ofertelor în funcție de modul în care este planificată execuția/realizarea contractului). Raționamentele prezentate se aplică și în cazul contractelor de servicii care au ca obiect prestații intelectuale și pentru care au fost stabiliți factori de evaluare de tipul celor exemplificați prin Instrucțiunea ANAP nr. 1/2017.

Bogdan Pușcaș, președintele ANAP: Așa cum declaram acum câteva luni, când s-a trecut la noua modalitatea de derulare a procesului de verificare a documentațiilor de atribuire care implică și verificarea aspectelor de calitate și regularitate, ANAP are în vedere elaborarea mai multor instrumente de lucru menite să ușureze munca celor care derulează proceduri de achiziții publice. Deja am publicat două liste de verificare utilizate de către verificatorii ANAP, este vorba de cea pentru contractele de execuție lucrări și pentru cea de servicii intelectuale. Iar acum ANAP pune la dispoziția celor interesați un ghid cu privire la utilizarea acordului-cadru și o notificare cu privire la aspectele care trebuie avute în vedere în situația utilizării graficului de execuție.

În acest context, recomand tuturor reprezentanților autorităților contractante să utilizeze în continuare, acolo unde este posibil, documentațiile standard puse la dispoziție de ANAP pe site-ul www.achizitiipublice.gov.ro.” 

Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti