Secţiuni » Sistemul judiciar
Sistemul judiciar
Alegeri CSMActivitate parchete

Raportul Inspecției Judiciare ref. respectarea termenelor de redactare a hotărârilor judecătoreşti, aprobat de CSM. UPDATE: publicarea raportului
07.11.2018 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Sistemul judiciar
JURIDICE - In Law We Trust

7 noiembrie 2018: Inspecția Judiciară a publicat Raportul nr. 2742/IJ/1235/DIJ/2017 privind rezultatul monitorizării situaţiei referitoare la respectarea termenelor de redactare a hotărârilor judecătoreşti.

:: Raportul

***

11 octombrie 2018: Secţia pentru judecători a Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât, cu unanimitate:

– intensificarea operaţiunilor de monitorizare a situaţiei referitoare la respectarea termenelor de redactare a hotărârilor judecătoreşti, pentru toate instanţele judecătoreşti, de la toate gradele de jurisdicţie;
– sesizarea Inspecţiei Judiciare pentru identificarea vulnerabilităţilor care au determinat creşterea numărului de hotărâri neredactate în termen, inclusiv aspectele de ordin managerial, cu precădere în cazurile în care nu pot fi identificate cauze obiective.

Totodată, Secția pentru judecători a CSM a aprobat Raportul Inspecţiei Judiciare nr. 2742/IJ/1235/DIJ/2017 privind rezultatul monitorizării situaţiei referitoare la respectarea termenelor de redactare a hotărârilor judecătoreşti și a hotărât comunicarea raportului căte curţile de apel.

:: Ordinea de zi soluționată (pct. 5)

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti