Asigurări pentru avocaţi, Barouri, Citate juridice, Grile juridice, INTERPROFESIONAL, Jurisprudenţă inedită CITR, Legal Days, Legal FUN, Legal Style, NOTARIAT, Revista revistelor juridice, Sistemul judiciar, Studenţi la drept, TOP LEGAL
 
Sistemul judiciar [MJ, CSM, INM, SNG, PÎCCJ, DNA, parchete]
Secţiune dezvoltată în parteneriat cu CSM, Ministerul Public şi DNA
JURIDICE
Print Friendly, PDF & Email

Plenul CSM a hotărât sesizarea ministrului Justiției ref. modificarea unor prevederi ale Legii nr. 176/2018
12.10.2018 | JURIDICE.ro


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

Joi, 11 octombrie 2018, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât sesizarea ministrului Justiţiei cu privire la necesitatea modificării şi completării art. 5 alin. (2) din Legea nr. 176/2010 privind integritatea în exercitarea funcţiilor şi demnităţilor publice, pentru modificarea şi completarea Legii nr. 144/2007 privind înfiinţarea, organizarea şi funcţionarea Agenţiei Naţionale de Integritate, precum şi pentru modificarea şi completarea altor acte normative, după cum urmează: (majoritate: 15 voturi DA, 1 vot NU, 1 vot NUL)

– la articolul 5 alineantul (2), litera e) se modifică şi va avea următorul cuprins:

„e) membrii Consiliului Superior al Magistraturii – la persoana desemnată de secretarul general al Consiliului Superior al Magistraturii;”

– la articolul 5 alineatul (2), după litera e) se introduce o nouă literă, litera e indice 1 cu următorul cuprins:

„e indice 1) judecătorii, procurorii, asistenţii judiciari şi magistraţii-asistenţi – la persoana desemnată de conducătorii instanţelor şi parchetelor respective;”

În cadrul aceleiași ședințe, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii a hotărât sesizarea ministrului Justiţiei cu privire la necesitatea modificării art. 6 alin. (1) lit. e) şi art. 12 alin. (6) din Legea nr. 176/2010, după cum urmează: (majoritate: 15 voturi DA, 1 vot NU, 1 vot NUL)

– la art. 6 alineatul (1), litera e) se modifică şi avea următorul cuprins:

„e) asigură afişarea şi menţinerea declaraţiilor de avere şi ale declaraţiilor de interese, prevăzute în anexele nr. 1 şi 2, pe pagina de internet a institutiţiei, dacă aceasta există, sau la avizierul propriu, în termen de cel mult 30 de zile de la primire, prin anonimizarea
adresei imobilelor declarate, cu excepţia localităţii unde sunt situate, adresei instituţiei care administrează activele financiare, a codului numeric personal şi a semnăturii declarantului, precum şi a datelor de identificare a altor persoane fizice decât declarantul. Declaraţiile de avere şi declaraţiile de interese se păstrează pe pagina de internet a instituţiei şi a Agenţiei pe toată durata exercitării funcţiei sau mandatului şi 3 ani după încetarea acestora şi se arhivează potrivit legii.”

– la articolul 12, alineatul (6) se modifică şi avea următorul cuprins:

„(6) Agenţia asigură afişarea declaraţiilor de avere şi a declaraţiilor de interese prevăzute în anexele nr. 1 şi 2, pe pagina de internet a Agenţiei, în termen de cel mult 30 de zile de la primire, prin anonimizarea adresei imobilelor declarate, cu excepţia localităţii unde sunt situate, a adresei instituţiei care administrează activele financiare, a codului numeric personal şi a semnăturii declarantului, precum şi a datelor de identificare a altor persoane fizice decât declarantul. Declaraţiile de avere şi declaraţiile de interese se păstrează pe pagina de internet a Agenţiei pe toată durata exercitării funcţiei sau mandatului şi 3 ani după încetarea acestora şi se arhivează potrivit legii.”

:: Ordinea de zi soluționată (pct. 15)

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate