JURIDICE FLUX (Ultimele titluri)
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro
Înregistrările video sunt accesibile pentru membri şi parteneri. Cheltuială deductibilă fiscal. Reducere 39,6 euro pentru avocaţii din barourile Bucureşti, Ilfov, Dolj, Timiş, Prahova şi Sibiu. Se acordă 20 de puncte de pregătire profesională. UNBR încurajează extinderea naţională, detalii aici. Reducere 19,8 euro pentru executorii Camerei Executorilor Bucureşti, membrii UNELM şi notarii Camerei Notarilor Publici Bucureşti.
Abonare newsletter oficial JURIDICE.ro

Print Friendly, PDF & Email

Asociația pentru Proprietate Privată ref. dificultatea cu care ANRP soluționează dosarele

12.10.2018 | JURIDICE.ro

Vineri, 12 octombrie 2018, Asociația pentru Proprietate Privată a transmis că, deși Autoritatea Națională pentru Restituirea Proprietăților ar fi trebuit să soluționeze toate dosarele pe care le avea înregistrate încă din 2013, instituția mai are nevoie de mulți ani pentru a rezolva situația despăgubirilor pentru imobilele naționalizate, potrivit unui comunicat, semnat de Cătălin Ispravnic, președintele APP România.

Astfel, cu o medie de 308 dosare soluționate lunar (medie calculată de la începutul acestui an până în septembrie 2018 inclusiv), va mai fi nevoie de încă nouă ani și jumătate până la soluționarea tuturor dosarelor înregistrate până în prezent la ANRP (respectiv un număr de 63107 dosare).

Totodată, APP și-au manifestat nemulțumirea cu privire la faptul că deși ANRP a depășit toate termenele prevăzute de lege nu a fost instituită o sancțiune, în vreme ce persoanele îndreptățite să solicite despăgubiri sunt sancționate în caz de nerespectare a anumitor termene prevăzute de lege prin pierderea acestui drept.

În acest context, APP a precizat că față de atitudinea de pasivitate a ANRP și pentru a evita câțiva ani de așteptare, se pot obține aceste despăgubirile cale judiciară. Pentru aceasta este necesar ca persoanele îndreptățite care aveau înregistrat dosarul la ANRP la data intrării în vigoare a Legii nr. 165 din 2013 să respecte termenul de 6 luni reglementat de Legea nr. 165/2013 și să formuleze cerere de chemare în judecată pe care să o depună la Tribunalul București până la data de 20 noiembrie 2018.


Aflaţi mai mult despre , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important
Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile publicate sub numele real care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.


Irina Maria STANCU


Oana ISPAS


Radu Slăvoiu


Livia Dianu-Buja


Ștefania Stoica


Luminița Malanciuc


Ioana-Olivia Voicu


Eduard Toma-Apostol


Florina-Lăcrămioara Drăgan