Secţiuni » Arii de practică » Litigation » Drept penal
Drept penal
DezbateriCărţiProfesionişti

O delegație din cadrul Academiei de pregătire a personalului de penitenciare KRUS din Norvegia, în vizită la SNPAP Tîrgu Ocna


15 octombrie 2018 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Drept penal, Flux informații

În perioada 7-10 octombrie 2018, Școala Națională de Pregătire a Agenților de Penitenciare Tîrgu Ocna a găzduit o delegație din cadrul Academiei de pregătire a personalului de penitenciare KRUS din Norvegia, aflată într-o vizită de studiu, potrivit unui comunicat.

Din acest grup au făcut parte 9 studenți însoțiți de Ole Stageberg, profesor în cadrul centrului de pregătire și de Aase Asle, liderul sindicatului sistemului penitenciar din Norvegia.

Acestora le-au fost prezentate informații generale referitoare la sistemul penitenciar din România, dar și la procesul de selecție și pregătire a elevilor SNPAP Tîrgu Ocna.

Totodată, studenții norvegieni au participat la două activități desfășurate în colaborare cu 13 elevi români și coordonate de profesori din cadrul Școlii Naționale de Pregătire a Agenților de Penitenciare Tirgu Ocna. În cadrul acestora, membrii delegației au remarcat standardul înalt de pregătire pe care îl oferă SNPAP Tîrgu Ocna, dar și profesionalismul profesorilor implicați în aceste activități.

În penultima zi a vizitei, cei 9 studenți au prezentat, la rândul lor, informații privind sistemul penitenciar din Norvegia, procesul de selecție și pregătire a studenților, dar și un material comparativ referitor la diferențele culturale dintre cele două țări, precum și la diferențele de organizare și funcționare a sistemelor penitenciare din România și din Norvegia, diferențe desprinse din informațiile primite pe perioada șederii la Tîrgu Ocna.

Programul activităților a inclus și vizitarea Centrului Educativ din Tîrgu Ocna, a Penitenciarului Spital din Tîrgu Ocna și a Penitenciarului Bacău, ocazii care le-au permis oaspeților să afle mai multe despre sistemul penitenciar din România.

Un alt aspect ce trebuie menționat este faptul că membrii delegației au avut și ocazia de a vizita și obiective istorice și turistice din zonă, fapt ce a făcut din această întâlnire nu doar o experiență profitabilă, ci și una foarte interesantă.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică