Secţiuni » Selected
Selected
Comunicate profesionişti

Cotidianul traducerilor la Înaltele Instanțe ale Uniunii Europene
15.10.2018 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Selected
JURIDICE - In Law We Trust

Vineri, 12 octombrie 2018, Curtea de Justiţie a Uniunii Europene a găzduit seminarul interinstituțional al unităților de traducere de limbă română din instituțiile Uniunii Europene.

Seminarul, organizat de unitatea de traducere de limbă română din cadrul Curţii de Justiţie, condusă de doamna Ioana Gheorghe-Bădescu, a avut tema „Cotidianul traducerilor: Calitate, cantitate, motivație”.

Evenimentul a reunit 47 de juriști-lingviști, traducători și juriști de limbă română şi s-a bucurat de participarea doamnei prof. univ. dr. Camelia Toader, judecător la Curtea de Justiţie şi a doamnei Octavia Spineanu-Matei, judecător la Tribunalul Uniunii Europene.

Cuvântul de introducere, prezentat de doamna Susan Wright, directorul Direcției A de traducere juridică din cadrul Direcției generale a multilingvismului a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene, a fost urmat de prezentarea cu tema „Aspecte ale dreptului la un proces echitabil. Dreptul UE şi dreptul național – privire comparativă” susţinută de doamna judecător Octavia Spineanu-Matei.

Lucrările seminarului, care a continuat sub forma unor ateliere tematice, au fost încheiate cu discursul susţinut de domnul Thierry Lefèvre, directorul general al Direcției generale a multilingvismului a Curţii de Justiţie a Uniunii Europene.

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti