Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul Uniunii Europene
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti

Facultatea de Drept a Universității din București. Preselecție European Law Moot Court Competition


15 octombrie 2018 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
Servicii JURIDICE.ro

Sâmbătă, 13 octombrie 2018, Facultatea de Drept a Universității din București a informat că organizează, în perioada octombrie 2018 – martie 2019, preselecție pentru European Law Moot Court Competition, unul dintre cele mai prestigioase concursuri de dreptul Uniunii Europene din lume, potrivit unui comunicat.

Selecția studenților interesați va avea loc în data de 17 octombrie 2018, la Departamentul de Drept Public, etajul 2, Facultatea de Drept, ora 19:00. Înscrierea persoanelor interesate se va realiza până la data de 16 octombrie 2018, ora 23:59, la adresa de e-mail elena.lazar@drept.unibuc.ro, prin transmiterea CV-ului în limba engleză sau franceză (precizând datele de contact și media obținută în fiecare an de studiu). Selecția va consta într-un interviu în limba engleză și franceză cu privire la aspecte generale privind dreptul Uniunii Europene și întrebări în legătura cu speța de anul acesta.

Anunțul se adresează studenților din anii II-IV. Cunoașterea limbii engleze este obligatorie. Având în vedere că faza scrisă presupune redactarea memoriilor și în limba franceză, iar rundele orale presupun pledoarii atât în limba engleză, cât și în limba franceză, vor avea prioritate studenții care cunosc și limba franceză.

ETAPELE CONCURSULUI:

–  ETAPA SCRISĂ: (1 septembrie – 25 noiembrie) implică redactarea memoriilor scrise (Memorandum for Claimant – engleză și Memorandum for Defendant – franceză);

–  ETAPA REGIONALĂ: (15 ianuarie – publicarea listei cu echipele care sunt calificate la această etapă) implică susținerea în luna februarie a argumentelor din cerere și întâmpinare, prin pledoarii;

– ETAPA FINALĂ: (martie) implică susținerea de către cele mai bune echipe de la faza regională a pledoariilor la Curtea de Justiție a Uniunii Europene.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Ne bucurăm să aducem gândurile dumneavoastră la cunoştinţa comunităţii juridice şi publicului larg. Apreciem generozitatea dumneavoastră de a împărtăşi idei valoroase. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord, publicarea pe JURIDICE.ro nu semnifică asumarea de către noi a mesajului transmis de autor. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteţi citi aici. Pentru a publica pe JURIDICE.ro vă rugăm să luaţi în considerare Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi     Interviuri     Comunicate profesionişti        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică          Note de studiu     Studii
 

© 2003-2023  J  JURIDICE.ro
Despre noi  Secţiuni  Servicii  Contact
Privacy  Politica  Utilizare  Publicare  Parteneri