« Secţiuni « Arii de practică « BusinessProtectiveLitigation
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti
 

Facultatea de Drept a Universității din București. Preselecție European Law Moot Court Competition
15.10.2018 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Dreptul Uniunii Europene, UNIVERSITARIA | Toate secţiunile
JURIDICE - In Law We Trust

Sâmbătă, 13 octombrie 2018, Facultatea de Drept a Universității din București a informat că organizează, în perioada octombrie 2018 – martie 2019, preselecție pentru European Law Moot Court Competition, unul dintre cele mai prestigioase concursuri de dreptul Uniunii Europene din lume, potrivit unui comunicat.

Selecția studenților interesați va avea loc în data de 17 octombrie 2018, la Departamentul de Drept Public, etajul 2, Facultatea de Drept, ora 19:00. Înscrierea persoanelor interesate se va realiza până la data de 16 octombrie 2018, ora 23:59, la adresa de e-mail elena.lazar@drept.unibuc.ro, prin transmiterea CV-ului în limba engleză sau franceză (precizând datele de contact și media obținută în fiecare an de studiu). Selecția va consta într-un interviu în limba engleză și franceză cu privire la aspecte generale privind dreptul Uniunii Europene și întrebări în legătura cu speța de anul acesta.

Anunțul se adresează studenților din anii II-IV. Cunoașterea limbii engleze este obligatorie. Având în vedere că faza scrisă presupune redactarea memoriilor și în limba franceză, iar rundele orale presupun pledoarii atât în limba engleză, cât și în limba franceză, vor avea prioritate studenții care cunosc și limba franceză.

ETAPELE CONCURSULUI:

–  ETAPA SCRISĂ: (1 septembrie – 25 noiembrie) implică redactarea memoriilor scrise (Memorandum for Claimant – engleză și Memorandum for Defendant – franceză);

–  ETAPA REGIONALĂ: (15 ianuarie – publicarea listei cu echipele care sunt calificate la această etapă) implică susținerea în luna februarie a argumentelor din cerere și întâmpinare, prin pledoarii;

– ETAPA FINALĂ: (martie) implică susținerea de către cele mai bune echipe de la faza regională a pledoariilor la Curtea de Justiție a Uniunii Europene.

 
Cuvinte cheie: , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

Lex Discipulo Laus
Gratuit pentru studenţi
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează SmartBill

Lasă un răspuns

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.
PLATINUM Signature      

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                        

VIDEO   STANDARD