ArticoleESSENTIALSRNSJStudiiOpiniiInterviuriPovestim cărţi
 
 
Opinii
Print Friendly, PDF & Email

Modificările actuale și lipsa de respect față de magistrați și de lege sunt efectul derapajului societății românești

16.10.2018 | Robert WILLIAMS
Robert Williams

Robert Williams

Interesul pentru modificarile aduse legilor justitiei este unul contra timp si, cu certitudine, pentru cei care au cotizat si sustin politicul.

Judecatorii nu au inca un respect neconditionat. Pot fi vanati de procurori, pot raspunde material pentru hotararile date, insa nu am vazut structuri si servicii sau politie in cazul carora sa fie atat de clara si atat de reglementata raspunderea acestora.

Fireste ca subiectul dezbatut in acest material ar putea fi considerat subiectiv. Obiectiv, nu a fost reglementat nimic in cazul esaloanelor inferioare care asigura sinceritatea si impartialitatea probelor aduse in fata judecatorului.

Cat de greu este sa acuzi un politist, un serviciu secret sau operativ pentru masluire sau implicare in delicte si infractiuni? Imposibil.

Cat de usor este sa urmaresti un judecator si sa-i arati usa pentru o sentinta data? Fireste, extrem de usor.

Judecatorii nu judeca dupa protocoale, insa urmaritorii acestora au la indemana o intreaga armata de secreti, speciali, judiciari si denuntatori. Toti, prin protocol si declaratii. Acest tip de puzzle este cu adevarat incomplet, pentru simplul fapt ca judecatorii nu pot fi atat de usor de intimidat, asa cum sunt suspectii sau inculpatii.

Ce avem in acest moment? Modificari ale legii, modificari care arata ca judecatorii ar fi de vina pentru interlopii care de ani de zile trafica, vand, cumpara, fac camatarie, cotizeaza catre politic si esalonul politienesc si de ancheta.

Judecatorii sunt vinovati de ce anume? De practica neunitara? De sutele de mii de reclamatii obscene, pana la urma, si insultatoare, comparativ cu rata de adevar? De faptul ca nu sunt primii care ies la pensie, comparativ cu politistii si secretii care se reangajeaza pentru a cumula pensia si salariul, sub pretextul lipsei de personal ori al ”varstei de pensionare”.

DA, este un repros pentru aceste modificari! In timp ce coruptia colcaie in structuri si judecatorilor le sunt oferite pe tava, sub diferite pretexte, dosare… aceasta nu este o rezolvare. Este manipularea Justitiei si a intregii societati.

Robert Williams
Redactor șef News247WorldPress


Aflaţi mai mult despre , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important
Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile publicate sub numele real care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Newsletter
Publicitate
Corporate
Membership