Secţiuni » Arii de practică » Business » Corporate
Corporate
DezbateriCărţiProfesionişti

Schema de ajutor de minimis pentru sprijinirea dezvoltării de produse și servicii TIC inovative create de IMM-uri
16.10.2018 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Corporate, Cyberlaw, Lege 9, Monitorul Oficial al României
JURIDICE - In Law We Trust

În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 870 din data de 15 octombrie 2018, a fost publicat Ordinul nr. 951/780/2018 privind aprobarea Schemei de ajutor de minimis pentru sprijinirea dezvoltării de produse și servicii TIC inovative create de IMM-uri, în cadrul axei prioritare 2, prioritatea de investiție 2b – Dezvoltarea produselor și serviciilor TIC, a comerțului electronic și a cererii de TIC, acțiunea 2.2.1 „Sprijinirea creșterii valorii adăugate generate de sectorul TIC și a inovării în domeniu prin dezvoltarea de clustere”, din Programul operațional competitivitate 2014-2020.

Ministerul Fondurilor Europene – MFE a aprobat prin Ordinul enunțat schema de ajutor de minimis pentru sprijinirea dezvoltării de produse și servicii TIC inovative create de IMM-uri.

Procedura este prevăzută la anexa Ordinului.

Astfel, schema de ajutor se adresează domeniului TIC,  finanțată prin Programul operațional Competitivitate (POC).

Furnizor de ajutor de minimis este Ministerul Fondurilor Europene prin Autoritatea de management a Programului operațional Competitivitate (AMPOC).

Sprijinul se acordă pentru beneficiarii care desfășoară activități în următoarele domenii: fabricarea subansamblurilor electronice (module); fabricarea altor componente electronice; fabricarea echipamentelor de comunicații; activități de servicii în tehnologia informației, cercetare-dezvoltare în științe naturale și inginerie.

Ajutorul se acordă în baza cererii, sub formă de asistență financiară nerambursabilă în una sau mai multe tranșe. Ajutoarele care pot fi plătite în mai multe tranșe se actualizează la valoarea lor în momentul în care sunt acordate. Rata dobânzii care trebuie aplicată la actualizare este rata de actualizare aplicabilă la data acordării ajutoarelor.

Beneficiari ai măsurilor de ajutor de minimis sunt următoarele categorii (care își desfășoară activitatea în România): IMM-urilor centrate pe domeniul TIC; sau microîntreprinderi și IMM-uri din cadrul clusterelor centrate pe domeniul TIC; sau consorții (parteneriate) de microîntreprinderi IMM-uri în cadrul clusterelor centrate pe domeniul TIC.

Condiții de eligibilitate pentru beneficiari sunt prevăzute la cap. VIII.

Bugetul total estimat al schemei de ajutor de minimis este de 23,53 milioane euro (3 ani).

Intrare în vigoare: 15 octombrie 2018.

Cuvinte cheie: , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti