BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalIPTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Corporate
DezbateriCărţiProfesionişti
POPOVICI NITU STOICA & ASOCIATII
Print Friendly, PDF & Email

Schema de ajutor de minimis pentru sprijinirea dezvoltării de produse și servicii TIC inovative create de IMM-uri

16.10.2018 | JURIDICE.ro
Abonare newsletter

În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 870 din data de 15 octombrie 2018, a fost publicat Ordinul nr. 951/780/2018 privind aprobarea Schemei de ajutor de minimis pentru sprijinirea dezvoltării de produse și servicii TIC inovative create de IMM-uri, în cadrul axei prioritare 2, prioritatea de investiție 2b – Dezvoltarea produselor și serviciilor TIC, a comerțului electronic și a cererii de TIC, acțiunea 2.2.1 „Sprijinirea creșterii valorii adăugate generate de sectorul TIC și a inovării în domeniu prin dezvoltarea de clustere”, din Programul operațional competitivitate 2014-2020.

Ministerul Fondurilor Europene – MFE a aprobat prin Ordinul enunțat schema de ajutor de minimis pentru sprijinirea dezvoltării de produse și servicii TIC inovative create de IMM-uri.

Procedura este prevăzută la anexa Ordinului.

Astfel, schema de ajutor se adresează domeniului TIC,  finanțată prin Programul operațional Competitivitate (POC).

Furnizor de ajutor de minimis este Ministerul Fondurilor Europene prin Autoritatea de management a Programului operațional Competitivitate (AMPOC).

Sprijinul se acordă pentru beneficiarii care desfășoară activități în următoarele domenii: fabricarea subansamblurilor electronice (module); fabricarea altor componente electronice; fabricarea echipamentelor de comunicații; activități de servicii în tehnologia informației, cercetare-dezvoltare în științe naturale și inginerie.

Ajutorul se acordă în baza cererii, sub formă de asistență financiară nerambursabilă în una sau mai multe tranșe. Ajutoarele care pot fi plătite în mai multe tranșe se actualizează la valoarea lor în momentul în care sunt acordate. Rata dobânzii care trebuie aplicată la actualizare este rata de actualizare aplicabilă la data acordării ajutoarelor.

Beneficiari ai măsurilor de ajutor de minimis sunt următoarele categorii (care își desfășoară activitatea în România): IMM-urilor centrate pe domeniul TIC; sau microîntreprinderi și IMM-uri din cadrul clusterelor centrate pe domeniul TIC; sau consorții (parteneriate) de microîntreprinderi IMM-uri în cadrul clusterelor centrate pe domeniul TIC.

Condiții de eligibilitate pentru beneficiari sunt prevăzute la cap. VIII.

Bugetul total estimat al schemei de ajutor de minimis este de 23,53 milioane euro (3 ani).

Intrare în vigoare: 15 octombrie 2018.

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereCărţiEvenimenteProfesioniştiRomanian Lawyers Week