« Flux noutăţi
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateCyberlawDrept comercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveDrepturile omuluiData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiMalpraxis medicalProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrepturile omuluiDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Dreptul muncii
ConferinţeDezbateriCărţiProfesionişti
SAVESCU & ASOCIATII
 

Comisia Europeană. Declarația comună în urma reuniunii sociale tripartite la nivel înalt
17.10.2018 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Marți, 16 octombrie 2018, Comisia Europeană a publicat declarația comună în urma reuniunii sociale tripartite la nivel înalt, potrivit unui comunicat.

Declarația comună îi are ca autori pe Jean-Claude Juncker, președintele Comisiei Europene, Donald Tusk, președintele Consiliului European, Sebastian Kurz, cancelarul Austriei, Pierre Gattaz, președintele Confederației BusinessEurope, și Luca Visentini, secretarul general al Confederației Europene a Sindicatelor.

Tema principală a reuniunii sociale tripartite la nivel înalt a fost „Consolidarea competitivității, crearea unor locuri de muncă sustenabile și echitatea socială în Uniunea Europeană”, subtemele abordate fiind:
– revoluția digitală și potențialul acesteia pentru piețele forței de muncă și pentru economie
– implementarea Pilonului european al drepturilor sociale: evaluarea situației actuale și calea de urmat în viitor
– cadrul financiar multianual pentru perioada 2021-2027, inclusiv InvestEU, FSE+ și aprofundarea UEM.

Jean-Claude Juncker: „După 2014, au fost create 12 milioane de noi locuri de muncă, investițiile se relansează, iar economia este în creștere. La un an după proclamarea Pilonului european al drepturilor sociale în cadrul reuniunii la nivel înalt de la Göteborg, acesta este momentul oportun pentru a încheia activitatea legislativă vizând priorități importante, cum ar fi echilibrul dintre viața profesională și cea privată, condiții de muncă previzibile și transparente, accesul la protecție socială, coordonarea sistemelor de securitate socială și noua Autoritate Europeană a Muncii. Am încredere că președinția austriacă își va juca rolul de creator de punți de legătură și ne va ajuta să consolidăm dimensiunea socială a Europei – o Europă care protejează, capacitează și apără.”

Donald Tusk: „Aceasta este o săptămână de o importanță critică și în condițiile în care mai sunt mai puțin de 6 luni până la data stabilită pentru Brexit, există încă mult prea multă incertitudine. Sunteți la fel de nerăbdători ca și mine ca această incertitudine să înceteze. Încă mai cred că putem ajunge la un acord în următoarele săptămâni. Pentru ca economia să înflorească și pentru ca cetățenii să se simtă în siguranță este necesar să existe stabilitate maximă, securitate juridică și soluții pragmatice.”

Sebastian Kurz: „Digitalizarea este cel mai important fenomen care ne va schimba viața în mod decisiv în anii și în deceniile care urmează. Europa nu își poate permite să rămână în urma celorlalte regiuni cu un grad înalt de competitivitate în condițiile în care planeta se digitalizează. Succesul nostru în pregătirea pentru înfruntarea acestor provocări, în consolidarea capacității Europei de a inova și în valorificarea oportunităților oferite de digitalizare va modela competitivitatea viitoare a Europei ca mediu de afaceri atractiv. De asemenea, el va asigura locuri de muncă și prosperitate pentru cetățenii Europei. Din aceste motive, digitalizarea reprezintă un aspect esențial pentru președinția austriacă și lucrăm în ritm intens pentru a realiza progrese maxime în ceea ce privește dosarele de importanță capitală, cum ar fi piața unică digitală, până la sfârșitul anului. De asemenea, strategia noastră se concentrează puternic asupra inteligenței artificiale.”

Pierre Gattaz: „Redresarea economică a UE continuă, dar cu o viteză mai mică decât în urmă cu un an. În plus, există în continuare riscuri de evoluție negativă, legate de incertitudinea politică și de creșterea protecționismului. Este mai important decât oricând să se asigure faptul că UE și toate statele sale membre, împreună cu partenerii sociali, urmăresc înfăptuirea unor reforme care să îmbunătățească competitivitatea, creșterea economică și gradul de ocupare a forței de muncă în întreaga Europă. Rolul raportării la repere ar trebui consolidat, deoarece este un instrument eficace pentru ca statele membre să învețe de la cei mai buni în domeniul diferitor politici, adoptându-le, în mod treptat și convergent, pe cele mai performante. O provocare majoră este creșterea productivității în Europa. Aceasta necesită investiții mai bine țintite în infrastructuri fizice și sociale, în special în educație și formare de calitate și în stimulente pentru adoptarea noilor tehnologii de către IMM-uri. În plus, lipsa de personal calificat continuă să reprezinte o preocupare efectivă pentru angajatori, chiar și în statele membre cu un nivel relativ ridicat al șomajului.”

Luca Visentini„Forța de muncă contribuie în mare măsură la creșterea competitivității, însă echitatea socială se deteriorează rapid. Creșterile salariale din Uniunea Europeană în ultimii 16 ani ar fi fost de patru ori mai mari dacă ar fi reflectat creșterile de productivitate. Locurile de muncă trebuie să fie sustenabile din punct de vedere economic, social și ecologic și trebuie să ofere o viață decentă. Pentru ca acest lucru să se întâmple, avem nevoie de o guvernanță economică a UE care să fie sustenabilă din punct de vedere social în condițiile unei creșteri a investițiilor publice și private, de parteneri sociali implicați în semestrul european și în reformele europene și naționale, de negocieri colective mai eficiente în toate țările UE în vederea stabilirii unui salariu echitabil pentru forța de muncă. O tranziție justă trebuie să asigure faptul că lucrătorii afectați de schimbările climatice și de digitalizare nu sunt dezavantajați. Legislația UE și noul CFM al UE trebuie să sprijine coeziunea și incluziunea socială și punerea în aplicare pe deplin a Pilonului european al drepturilor sociale.”

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.