Secţiuni » Avocaţi
Avocaţi (UNBR, INPPA şi barouri)

INPPA. Examenul de absolvire 2018. Tematica și calendarul colocviilor


17 octombrie 2018 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Avocați, Flux informații

Marți, 16 octombrie 2018, Institutul Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților a publicat tematica și calendarul probelor orale din cadrul examenului de absolvire 2018, potrivit unui comunicat.

I. Pentru disciplina Însuşirea cunoştinţelor despre etica şi organizarea profesiei de avocat, tematica de examen este cea după care au fost pregătite/urmate activitățile tutoriale la momentul la care acestea au fost programate și este inclusă în Planul de Învățământ al Institutului Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților aprobat prin Hotărârea Consiliului UNBR nr. 1061 din 7 martie 2015.

Pentru celelalte discipline (respectiv disciplinele studiate în anul II de pregătire profesională inițială), tematica de examen este cea după care au fost pregătite/urmate activitățile tutoriale la momentul la care acestea au fost programate și este inclusă în Planul de Învățământ al Institutului Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților aprobat prin Hotărârea nr. 370 a Consiliului U.N.B.R. din 22 iunie 2018.

II. Probele orale (colocviile) din cadrul examenului de absolvire-sesiunea noiembrie 2018 se vor desfășura după următorul calendar :
1. Însuşirea cunoştinţelor despre etica şi organizarea profesiei de avocat (OEPA) – luni 12 noiembrie  și joi 22 noiembrie;
2. Drept civil/Drept procesual civil – miercuri 14 noiembrie;
3. Drept penal / Drept procesual penal – joi 15 noiembrie ;
4. Dreptul Uniunii Europene – luni 19 noiembrie;
5. Dreptul european al drepturilor omului – marți 20 noiembrie;
6. Dreptul european al muncii – miercuri 21 noiembrie.

Totodată, INPPA a informat că potrivit Hotărârii nr. 525 din 1 septembrie 2012 a Consiliului Uniunii Naționale a Barourilor din România privind adoptarea Regulamentului examenului de absolvire al INPPA, atât la proba orală (colocvii) cât și la proba scrisă este permisă consultarea ca material documentar a Codurilor, fără a fi comentate sau adnotate, a recursurilor în interesul legii pronunțate de Înalta Curte de Casație și Justiție, a hotărârilor prealabile ale ICCJ pentru dezlegarea unor probleme de drept, a minutelor Curții Constituționale a României, a hotărârilor Curții Europene a Drepturilor Omului precum și a legislației având în vedere tematica pentru fiecare disciplină fără a fi comentată sau adnotată cu practică judiciară sau comentarii, cât și a deciziilor interpretative ce se regăsesc în legislația profesiei de avocat, potrivit unui comunicat.

Sunt permise sublinieri ale Codurilor, legislației printate, etc., care nu aduc însă informații noi sau adnotări.

 

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică