Secţiuni » Barouri
UNBR. INPPA. Barouri
Official partner: Uniunea Naţională a Barourilor din România

INPPA. Examenul de absolvire 2018. Tematica și calendarul colocviilor
17.10.2018 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, UNBR+INPPA+Barouri
JURIDICE - In Law We Trust

Marți, 16 octombrie 2018, Institutul Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților a publicat tematica și calendarul probelor orale din cadrul examenului de absolvire 2018, potrivit unui comunicat.

I. Pentru disciplina Însuşirea cunoştinţelor despre etica şi organizarea profesiei de avocat, tematica de examen este cea după care au fost pregătite/urmate activitățile tutoriale la momentul la care acestea au fost programate și este inclusă în Planul de Învățământ al Institutului Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților aprobat prin Hotărârea Consiliului UNBR nr. 1061 din 7 martie 2015.

Pentru celelalte discipline (respectiv disciplinele studiate în anul II de pregătire profesională inițială), tematica de examen este cea după care au fost pregătite/urmate activitățile tutoriale la momentul la care acestea au fost programate și este inclusă în Planul de Învățământ al Institutului Național pentru Pregătirea și Perfecționarea Avocaților aprobat prin Hotărârea nr. 370 a Consiliului U.N.B.R. din 22 iunie 2018.

II. Probele orale (colocviile) din cadrul examenului de absolvire-sesiunea noiembrie 2018 se vor desfășura după următorul calendar :
1. Însuşirea cunoştinţelor despre etica şi organizarea profesiei de avocat (OEPA) – luni 12 noiembrie  și joi 22 noiembrie;
2. Drept civil/Drept procesual civil – miercuri 14 noiembrie;
3. Drept penal / Drept procesual penal – joi 15 noiembrie ;
4. Dreptul Uniunii Europene – luni 19 noiembrie;
5. Dreptul european al drepturilor omului – marți 20 noiembrie;
6. Dreptul european al muncii – miercuri 21 noiembrie.

Totodată, INPPA a informat că potrivit Hotărârii nr. 525 din 1 septembrie 2012 a Consiliului Uniunii Naționale a Barourilor din România privind adoptarea Regulamentului examenului de absolvire al INPPA, atât la proba orală (colocvii) cât și la proba scrisă este permisă consultarea ca material documentar a Codurilor, fără a fi comentate sau adnotate, a recursurilor în interesul legii pronunțate de Înalta Curte de Casație și Justiție, a hotărârilor prealabile ale ICCJ pentru dezlegarea unor probleme de drept, a minutelor Curții Constituționale a României, a hotărârilor Curții Europene a Drepturilor Omului precum și a legislației având în vedere tematica pentru fiecare disciplină fără a fi comentată sau adnotată cu practică judiciară sau comentarii, cât și a deciziilor interpretative ce se regăsesc în legislația profesiei de avocat, potrivit unui comunicat.

Sunt permise sublinieri ale Codurilor, legislației printate, etc., care nu aduc însă informații noi sau adnotări.

 

Cuvinte cheie: , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

Autori JURIDICE.ro
Juristi
JURIDICE pentru studenti
JURIDICE NEXT

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

↑  Înapoi în partea de sus a paginii  ↑

Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti