Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveDrepturile omuluiData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti
 

Comisia Europeană. Monitorul educației și formării 2018
17.10.2018 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Marți, 16 octombrie 2018, Comisia Europeană a publicat ediția 2018 a Monitorului educației și formării, potrivit unui comunicat.

Potrivit documentului, printre altele:
– statele membre au înregistrat progrese în ceea ce privește îndeplinirea obiectivelor lor principale
– sunt necesare mai multe reforme, fapt dovedit de diferențele existente în interiorul statelor și între statele membre în special cu privire la competențele de bază
– procentul elevilor care abandonează școala fără diplomă a scăzut la 10,6 % în 2017
– procentul celor care finalizează învățământul terțiar a crescut la 39,9 %
– 95,5 % dintre copiii cu vârsta de cel puțin patru ani au participat la programe de educație și îngrijire a copiilor preșcolari.

Tibor Navracsics, comisarul UE pentru educație, cultură, tineret și sport: „Mă bucur să constat că statele membre depun eforturi susținute pentru a-și îndeplini obiectivele stabilite pentru 2020 în domeniul educației și pentru a permite tinerilor să devină membri implicați în comunitățile noastre – aceasta din urmă activitate este deosebit de încurajatoare, în condițiile în care ne apropiem de alegerile pentru Parlamentul European, care se vor desfășura anul viitor. Sunt mândru că, împreună, am dat un impuls proaspăt acestui obiectiv: mai devreme în cursul acestui an, statele membre au adoptat o Recomandare, pe care eu am prezentat-o, referitoare la promovarea valorilor noastre comune, a educației incluzive și a dimensiunii europene a predării în învățământ.”  

În ceea ce privește România, aceasta înregistrează a treia cea mai mare rată a abandonului școlar timpuriu din UE, potrivit unui comunicat. Totodată, România află pe ultimul loc în UE la ponderea absolvenților de studii superioare, la educația și îngrijirea preșcolarilor și la rata de participare a adulților la procesul de învățare. Datele publicate relevă, de asemenea, faptul că numărul tinerilor de 15 ani cu nivel scăzut de cunoștințe este mult peste media UE, iar rata de angajare a noilor absolvenți, deși a crescut comparativ cu anii precedenți, se situează sub media europeană și departe de ținta stabilită pentru anul 2020.

:: Detalii ref. obiectivele stabilite pentru anul 2020 în materie de educație și formare
:: Site-ul oficial al Monitorului educației și formării
:: Monitorul educației și formării – Volumul 1
:: Monitorul educației și formării – Volumul 2

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.