« Flux noutăţi
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateCyberlawDrept comercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecomTransporturi
ProtectiveDrepturile omuluiData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiMalpraxis medicalProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrepturile omuluiDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Afaceri transfrontaliere
CărţiProfesionişti
 

Comisia Europeană a adoptat acordul comercial și acordul de investiții UE-Vietnam. UPDATE: Intrare în vigoare
03.08.2018 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

Sâmbătă, 1 august 2020, Comisia Europeană a anunțat că acordul comercial UE-Vietnam a intrat în vigoare, potrivit unui comunicat.

În cadrul noului acord, beneficiile economice sunt însoțite de garanții privind respectarea drepturilor lucrătorilor, protecția mediului și Acordul de la Paris privind schimbările climatice, prin dispoziții ferme în ceea ce privește dezvoltarea durabilă, care sunt obligatorii din punct de vedere juridic și executorii.

***

Miercuri, 17 octombrie 2018, Comisia Europeană a adoptat acordul comercial și acordul de investiții UE-Vietnam, potrivit unui comunicat.

Practic, acordul comercial va elimina toate taxele vamale aplicabile mărfurilor comercializate între cele două părți. De asemenea, acordul include un angajament ferm, cu caracter juridic obligatoriu, privind dezvoltarea durabilă, inclusiv în ceea ce privește respectarea drepturilor omului și a drepturilor lucrătorilor, protecția mediului și lupta împotriva schimbărilor climatice, cu o trimitere explicită la Acordul de la Paris.

La rândul său, Acordul privind protejarea investițiilor include norme moderne privind protejarea investițiilor a căror respectare poate fi asigurată prin intermediul noului sistem jurisdicțional în materie de investiții și garantează menținerea dreptului guvernelor din ambele părți de a legifera în interesul cetățenilor lor. Acest acord va înlocui acordurile bilaterale de investiții actualmente în vigoare între 21 de state membre ale UE și Vietnam.

Jean-Claude Juncker, președintele Comisiei Europene: „Acordul comercial și acordul de investiții cu Vietnamul sunt exemplare pentru politica comercială a Europei. Aceste acorduri aduc avantaje și beneficii fără precedent pentru întreprinderile, lucrătorii și consumatorii din Europa și din Vietnam. Ele țin seama pe deplin de diferențele economice dintre cele două părți. Acordurile promovează o politică comercială bazată pe norme și pe valori, însoțită de angajamente solide și clare privind dezvoltarea durabilă și drepturile omului. Prin adoptarea lor cu câteva ore înainte de primirea participanților la reuniunea la nivel înalt ASEM-UE de la Bruxelles, Comisia își demonstrează angajamentul față de deschiderea schimburilor comerciale și relațiilor cu Asia. Aștept acum ca Parlamentul European și statele membre ale UE să ia măsurile necesare pentru ca acordurile să intre în vigoare cât mai curând posibil”.

Cecilia Malmström, comisar european pentru comerț: „Comisia prezintă acum două acorduri valoroase și progresive cu Vietnamul și sunt convinsă că Parlamentul European și statele membre ale UE sunt în măsură să le susțină. Vietnamul are un potențial enorm de oferit exportatorilor și investitorilor din UE în materie de afaceri atât în prezent, cât și în viitor. Vietnamul constituie una dintre economiile cu cea mai rapidă creștere din Asia de Sud-Est, cu o piață activă de peste 95 de milioane de consumatori, o clasă de mijloc emergentă și o forță de muncă tânără și dinamică. Prin acordurile noastre, contribuim, de asemenea, la diseminarea standardelor europene ridicate și la crearea posibilităților pentru discuții aprofundate privind drepturile omului și protecția cetățenilor. Sper ca Consiliul și Parlamentul European să aprobe rapid acordurile pentru a le permite întreprinderilor, lucrătorilor, agricultorilor și consumatorilor să beneficieze de aceste avantaje cât mai curând posibil.”

:: Site-ul dedicat acordului comercial UE-Vietnam

:: Notă de informare privind cele două acorduri

PLATINUM+
PLATINUM Signature       

PLATINUM  ACADEMIC

GOLD                                

VIDEO STANDARD
Aflaţi mai mult despre , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici.
JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului.

Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!
Încurajăm utilizarea RNPM - Registrul Naţional de Publicitate Mobiliară

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi
 Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET
JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill

Lex Discipulo Laus

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.