Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul Uniunii Europene
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti

Comisia Europeană a adoptat acordul comercial și acordul de investiții UE-Vietnam


18 octombrie 2018 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Afaceri transfrontaliere, Dreptul Uniunii Europene, Flux informații

Miercuri, 17 octombrie 2018, Comisia Europeană a adoptat acordul comercial și acordul de investiții UE-Vietnam, potrivit unui comunicat.

Practic, acordul comercial va elimina toate taxele vamale aplicabile mărfurilor comercializate între cele două părți. De asemenea, acordul include un angajament ferm, cu caracter juridic obligatoriu, privind dezvoltarea durabilă, inclusiv în ceea ce privește respectarea drepturilor omului și a drepturilor lucrătorilor, protecția mediului și lupta împotriva schimbărilor climatice, cu o trimitere explicită la Acordul de la Paris.

La rândul său, Acordul privind protejarea investițiilor include norme moderne privind protejarea investițiilor a căror respectare poate fi asigurată prin intermediul noului sistem jurisdicțional în materie de investiții și garantează menținerea dreptului guvernelor din ambele părți de a legifera în interesul cetățenilor lor. Acest acord va înlocui acordurile bilaterale de investiții actualmente în vigoare între 21 de state membre ale UE și Vietnam.

Jean-Claude Juncker, președintele Comisiei Europene: „Acordul comercial și acordul de investiții cu Vietnamul sunt exemplare pentru politica comercială a Europei. Aceste acorduri aduc avantaje și beneficii fără precedent pentru întreprinderile, lucrătorii și consumatorii din Europa și din Vietnam. Ele țin seama pe deplin de diferențele economice dintre cele două părți. Acordurile promovează o politică comercială bazată pe norme și pe valori, însoțită de angajamente solide și clare privind dezvoltarea durabilă și drepturile omului. Prin adoptarea lor cu câteva ore înainte de primirea participanților la reuniunea la nivel înalt ASEM-UE de la Bruxelles, Comisia își demonstrează angajamentul față de deschiderea schimburilor comerciale și relațiilor cu Asia. Aștept acum ca Parlamentul European și statele membre ale UE să ia măsurile necesare pentru ca acordurile să intre în vigoare cât mai curând posibil”.

Cecilia Malmström, comisar european pentru comerț: „Comisia prezintă acum două acorduri valoroase și progresive cu Vietnamul și sunt convinsă că Parlamentul European și statele membre ale UE sunt în măsură să le susțină. Vietnamul are un potențial enorm de oferit exportatorilor și investitorilor din UE în materie de afaceri atât în prezent, cât și în viitor. Vietnamul constituie una dintre economiile cu cea mai rapidă creștere din Asia de Sud-Est, cu o piață activă de peste 95 de milioane de consumatori, o clasă de mijloc emergentă și o forță de muncă tânără și dinamică. Prin acordurile noastre, contribuim, de asemenea, la diseminarea standardelor europene ridicate și la crearea posibilităților pentru discuții aprofundate privind drepturile omului și protecția cetățenilor. Sper ca Consiliul și Parlamentul European să aprobe rapid acordurile pentru a le permite întreprinderilor, lucrătorilor, agricultorilor și consumatorilor să beneficieze de aceste avantaje cât mai curând posibil.”

:: Site-ul dedicat acordului comercial UE-Vietnam

:: Notă de informare privind cele două acorduri

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.ro



Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică
 

© 2003-2023  J  JURIDICE.ro
Despre noi  Secţiuni  Servicii  Contact
Privacy  Politica  Utilizare  Publicare  Parteneri