Studii, opinii, interviuri ⁞⁞ RNSJ ⁞⁞ ESSENTIALS
 
 
Opinii
Înregistrările video sunt accesibile pentru membri şi parteneri. Cheltuială deductibilă fiscal. Reducere 39,6 euro pentru avocaţii din barourile Bucureşti, Ilfov, Dolj, Timiş, Prahova şi Sibiu. Se acordă 20 de puncte de pregătire profesională. UNBR încurajează extinderea naţională, detalii aici. Reducere 19,8 euro pentru executorii Camerei Executorilor Bucureşti, membrii UNELM şi notarii Camerei Notarilor Publici Bucureşti.
Abonare newsletter oficial JURIDICE.ro

Print Friendly, PDF & Email

HG nr. 1/2018 este un pas înainte

09.11.2018 | Cătălin ȘOMODE
Cătălin Șomode

Cătălin Șomode

Știu că în ultimele discuții cu cei de la FIDIC, într-adevăr, au menționat că au lucrat foarte mult ca să obțină un nou model de contract.

Nici HG nr. 1/2018, pentru aprobarea condițiilor generale și specifice pentru anumite categorii de contracte aferente obiectivelor de investiții finanțate din fonduri publice, nu este perfectă, nu spunem aceasta, și nici beneficiarul nu a spus niciodată acest lucru, dar a trebuit să facă un prim pas, mai ales că HG nr.1405, prin care se derulau toate proiectele de infrastructură și feroviară și rutieră, nu mai corespundea nevoilor pe care le avea piața. Deja piața se dezvoltase foarte mult și atunci era nevoie ca și beneficiarul să ia o decizie. Ordinul nr. 600 – care a fost intermediar între cele două – a fost cea mai bună soluție la acea dată, așa s-a decis de către beneficiar.

Dar, cred că HG nr. 1/2018 este un pas înainte. Putem observa că în HG nr. 1/2018 apar și elemente din noile contracte FIDIC. Noi când le-am studiat, știind discuțiile care se poartă pe noile contracte FIDIC, am încercat să reintroducem un echilibru între părțile implicate.

Prin HG nr. 1/2018 s-a încercat, atâta timp cât a fost în dezbatere și cât a cuprins o plajă mult mai largă, mulți mai mulți beneficiari, să acopere necesitățile fiecăruia.

Cătălin Șomode
Director General Adjunct Compania Municipală Străzi, Poduri și Pasaje București

* Opinie susținută în cadrul dezbaterii ”Drumurile noastre toate… controverse legislative privind proiectele de infrastructură”, ediția 222organizată de Societatea de Științe Juridice (SSJ)


Aflaţi mai mult despre , , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important
Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile publicate sub numele real care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.


Irina Maria STANCU


Oana ISPAS


Radu Slăvoiu


Livia Dianu-Buja


Ștefania Stoica


Luminița Malanciuc


Ioana-Olivia Voicu


Eduard Toma-Apostol


Florina-Lăcrămioara Drăgan

No announcement available or all announcement expired.