Secţiuni » Arii de practică » Business » Energie
Energie
CărţiProfesionişti

Comisia Europeană. Memorandum de înțelegere pentru instituirea unui fond comun de investiții pentru energie nepoluantă
19.10.2018 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Dreptul Uniunii Europene, Energie
JURIDICE - In Law We Trust

Miercuri, 17 octombrie 2018, Comisia Europeană și Coaliția Breakthrough Energy au semnat un memorandum de înțelegere pentru a institui „Breakthrough Energy Europe”, un fond comun de investiții care va ajuta companiile europene inovatoare să se dezvolte și să introducă pe piață tehnologii energetice nepoluante revoluționare, potrivit unui comunicat.

Se preconizează ca fondul Breakthrough Energy Europe, care va avea un buget de 100 de milioane de euro, va fi operațional în 2019.

Jean-Claude Juncker, președintele Comisiei Europene: „Europa trebuie să continue să joace rolul de lider în combaterea schimbărilor climatice, atât pe teritoriul său, cât și la nivel mondial. Trebuie să depunem eforturi pentru modernizarea economiei și industriei europene pentru a atinge obiectivele ambițioase stabilite în vederea protejării planetei. Reunirea investițiilor publice și private în cadrul unor noi tehnologii energetice nepoluante inovatoare facilitează soluțiile pe termen lung pentru reducerea emisiilor de gaze cu efect de seră. Dacă Europa dorește să aibă un viitor care să garanteze bunăstarea tuturor cetățenilor ei, acesta va trebui să fie unul favorabil climei și sustenabil.”

Maroš Šefčovič, vicepreședinte al Comisiei Europene: „Pentru a atinge obiectivele noastre privind clima este nevoie, având în vedere dimensiunea și rapiditatea despre care este vorba, de o reflecție inovatoare și de măsuri îndrăznețe. Acest nou vehicul al investițiilor public-private este nu numai stabilit într-un timp record ci va servi, de asemenea, drept exemplu al forțelor noastre reunite pentru a accelera inovațiile revoluționare în Europa.”

Carlos Moedas, comisarul pentru cercetare, știință și inovare: Ne îndeplinim angajamentul de a stimula cooperarea dintre sectorul public și cel privat în ceea ce privește finanțarea inovării în domeniul energiilor nepoluante. Fondul în valoare de 100 de milioane EUR va viza inovatorii și întreprinderile din UE care au potențialul de a realiza reduceri semnificative și durabile ale emisiilor de gaze cu efect de seră.”

Bill Gates, președinte al Breakthrough Energy Ventures: „Avem nevoie de noi tehnologii pentru a evita cele mai grave efecte ale schimbărilor climatice. Europa a demonstrat că este un lider valoros făcând investiții impresionante în cercetare și dezvoltare. Oamenii de știință și antreprenorii care dezvoltă inovații în domeniul combaterii schimbărilor climatice au nevoie de capital pentru a crea întreprinderi capabile să pună în aplicare respectivele inovații pe piața mondială. Fondul Breakthrough Energy Europe are menirea de a furniza acest capital.”

Cuvinte cheie: , , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti