BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalIPTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
 
Fiscalitate
DezbateriCărţiProfesionişti
D&B DAVID SI BAIAS
 
Print Friendly, PDF & Email

Formularul L153. Metodologia de transmitere a datelor privind veniturile salariale ale personalului plătit din fonduri publice

22.10.2018 | JURIDICE.ro
Abonare newsletter

În Monitorul Oficial al României, partea I, nr. 877 din data de 17 octombrie 2018, a fost publicată Metodologia de transmitere a datelor privind veniturile salariale ale personalului plătit din fonduri publice, din 26.09.2018.

Ministerul Muncii și Justiției Sociale a stabilit că formularul se completează de către instituțiile/autoritățile publice prevăzute la art. 2 alin. (1) din Ordinul ministrului muncii și justiției sociale nr. 2.169/2018 de aprobare a Metodologiei de transmitere a datelor privind veniturile salariale ale personalului plătit din fonduri publice, adică: personalul din cadrul autorităților/instituțiilor publice care exercită o funcție în baza unui contract individual de muncă sau a unui raport de serviciu, a unui act administrativ de numire ori a unui altfel de act emis în condițiile legii.

Formularul L153 se completează și se depune de instituțiile/autoritățile publice, cu respectarea etapelor prevăzute la pct. III din prezenta metodologie.

Datele vor fi transmise în format electronic, în perioada 1- 30 octombrie a fiecărui an, și vor conține informații privind veniturile salariale din luna anterioară transmiterii, respectiv luna septembrie a fiecărui an.

Instituțiile/Autoritățile publice:
– au obligația de a accesa pagina de internet a Autorității Naționale de Administrare Fiscală (https://www.anaf.ro/), la secțiunea ANAF>Servicii online>Declarații electronice>Descărcare declarații, de unde vor descărca Formularul L153 în format electronic (fișier PDF).
– pot obține informațiile necesare pentru completarea Formularului L153 consultând fișierul în format electronic numit „Ghidul_cu_instrucțiunile_de_completare_a_formularului_L153”, în format PDF, existent pe pagina de internet www.anaf.ro la secțiunea „Descărcare declarații”, precum și pe pagina de internet www.mmuncii.gov.ro la secțiunea „Formular L153”.

După ce formularul a fost completat, se va trece la autentificarea pe portalul e-guvernare.ro, secțiunea „Depunere declarații”, prin utilizarea tokenului deținut, urmând a se încărca și a se transmite fișierul pdf cu xml-ul atașat, obținut în urma validării și semnării cu certificatul digital calificat, similar cu procedura de depunere a Declarației 112.

Rectificarea datelor deja transmise se face la nivel de persoană, prin retransmiterea tuturor informațiilor referitoare la aceasta. În situația în care se realizează o rectificare, organul competent să colecteze datele va lua în considerare ultimele informații primite cu privire la persoana respectivă.

Formularul se depune prin mijloace electronice de transmitere la distanță, în conformitate cu legislația în vigoare.

În situația în care nu se poate realiza depunerea în mediul electronic, în mod excepțional, Formularul L153 se depune la sediul organului fiscal teritorial, atât pe suport hârtie, semnat de reprezentantul legal al instituției/autorității publice, cât și pe suport compact-disc (CD) sau memorie de tip USB.

A se vedea pe situl ANAF: Formularul L153.

Intrare în vigoare: 17 octombrie 2018.

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate