Secţiuni » Arii de practică
BusinessAchiziţii publiceAfaceri transfrontaliereAsigurăriBankingConcurenţăConstrucţiiCorporateComercialCyberlawEnergieFiscalitateFuziuni & AchiziţiiGamblingHealth & PharmaInfrastructurăInsolvenţăMedia & publicitatePiaţa de capitalProprietate intelectualăTelecom
ProtectiveData protectionDreptul familieiDreptul munciiDreptul sportuluiProtecţia consumatorilorProtecţia mediului
LitigationArbitrajContencios administrativContravenţiiDrept penalMediereProcedură civilăRecuperare creanţe
Materii principale: CyberlawDreptul Uniunii EuropeneDrept constituţionalDrept civilProcedură civilăDrept penalDreptul muncii
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti
 
Print Friendly, PDF & Email

Prelungirea Acordului de cooperare științifică și tehnologică CE – SUA
23.10.2018 | Elena ALBU

Elena ALBU

Elena ALBU

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria L 263/1 din 22 octombrie 2018  a fost publicată Decizia (UE) 2018/1578 A Consiliului din 18 septembrie 2018 privind prelungirea Acordului de cooperare științifică și tehnologică dintre Comunitatea Europeană și Guvernul Statelor Unite ale Americii.

Prin Decizia 98/591/CE, Consiliul a aprobat încheierea Acordului de cooperare științifică și tehnologică dintre Comunitatea Europeană și Guvernul Statelor Unite ale Americii (denumit în continuare „acordul”). Acordul a fost semnat la Washington, DC, la 5 decembrie 1997 și a intrat în vigoare la 14 octombrie 1998.

Articolul 12 litera (b) din acord dispune că acordul este încheiat pentru o perioadă inițială de cinci ani și că poate fi prelungit ulterior, cu eventuale modificări, pe noi perioade de câte cinci ani, prin acordul scris al ambelor părți.

Prin Deciziile 2004/756/CE, 2009/306/CE  și 2014/240/UE , Consiliul a aprobat succesiv prelungirea acordului pentru perioade suplimentare de câte cinci ani. Acordul urmează să expire la 14 octombrie 2018.

Evaluarea efectuată de serviciile Comisiei demonstrează că acordul oferă un cadru important de facilitare a cooperării dintre Uniune și Statele Unite ale Americii în domenii prioritare comune din sectorul științei și tehnologiei, aducând beneficii reciproce. Prin urmare, este în interesul Uniunii să prelungească acordul pentru o nouă perioadă de cinci ani.

Ambele părți și-au confirmat intenția de a prelungi acordul pentru o perioadă suplimentară de cinci ani fără niciun fel de modificări la acord.

Se aprobă, în numele Uniunii, prelungirea Acordului de cooperare științifică și tehnologică dintre Comunitatea Europeană și Guvernul Statelor Unite ale Americii, pentru o perioadă suplimentară de cinci ani.

Președintele Consiliului, în numele Uniunii Europene, notifică Guvernului Statelor Unite ale Americii faptul că Uniunea și-a încheiat procedurile interne necesare pentru prelungirea acordului, în conformitate cu articolul 12 litera (b) din acord.

Prezenta decizie intră în vigoare la data adoptării.

Consilier juridic Elena Albu


Aflaţi mai mult despre , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill
JURIDICE GOLD pentru studenţi foarte buni, free
Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.