Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul Uniunii Europene
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti

Prelungirea Acordului de cooperare științifică și tehnologică CE – SUA


23 octombrie 2018 | Elena ALBU

UNBR Caut avocat
JURIDICE gratuit pentru studenti

Secţiuni: Afaceri transfrontaliere, Dreptul Uniunii Europene, Jurnalul Oficial al Uniunii Europene
Elena ALBU

Elena ALBU

În Jurnalul Oficial al Uniunii Europene, seria L 263/1 din 22 octombrie 2018  a fost publicată Decizia (UE) 2018/1578 A Consiliului din 18 septembrie 2018 privind prelungirea Acordului de cooperare științifică și tehnologică dintre Comunitatea Europeană și Guvernul Statelor Unite ale Americii.

Prin Decizia 98/591/CE, Consiliul a aprobat încheierea Acordului de cooperare științifică și tehnologică dintre Comunitatea Europeană și Guvernul Statelor Unite ale Americii (denumit în continuare „acordul”). Acordul a fost semnat la Washington, DC, la 5 decembrie 1997 și a intrat în vigoare la 14 octombrie 1998.

Articolul 12 litera (b) din acord dispune că acordul este încheiat pentru o perioadă inițială de cinci ani și că poate fi prelungit ulterior, cu eventuale modificări, pe noi perioade de câte cinci ani, prin acordul scris al ambelor părți.

Prin Deciziile 2004/756/CE, 2009/306/CE  și 2014/240/UE , Consiliul a aprobat succesiv prelungirea acordului pentru perioade suplimentare de câte cinci ani. Acordul urmează să expire la 14 octombrie 2018.

Evaluarea efectuată de serviciile Comisiei demonstrează că acordul oferă un cadru important de facilitare a cooperării dintre Uniune și Statele Unite ale Americii în domenii prioritare comune din sectorul științei și tehnologiei, aducând beneficii reciproce. Prin urmare, este în interesul Uniunii să prelungească acordul pentru o nouă perioadă de cinci ani.

Ambele părți și-au confirmat intenția de a prelungi acordul pentru o perioadă suplimentară de cinci ani fără niciun fel de modificări la acord.

Se aprobă, în numele Uniunii, prelungirea Acordului de cooperare științifică și tehnologică dintre Comunitatea Europeană și Guvernul Statelor Unite ale Americii, pentru o perioadă suplimentară de cinci ani.

Președintele Consiliului, în numele Uniunii Europene, notifică Guvernului Statelor Unite ale Americii faptul că Uniunea și-a încheiat procedurile interne necesare pentru prelungirea acordului, în conformitate cu articolul 12 litera (b) din acord.

Prezenta decizie intră în vigoare la data adoptării.

Consilier juridic Elena Albu

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică
 

© 2003-2023  J  JURIDICE.ro
Despre noi  Secţiuni  Servicii  Contact
Privacy  Politica  Utilizare  Publicare  Parteneri