Secţiuni » Arii de practică » Protective » Dreptul Uniunii Europene
Dreptul Uniunii Europene
DezbateriCărţiProfesionişti

Comisia Europeană. Programul de lucru pentru anul 2019
24.10.2018 | JURIDICE.ro

Secţiuni: Content, Dreptul Uniunii Europene
JURIDICE - In Law We Trust

Marți, 23 octombrie 2018, Comisia Europeană a prezentat programul de lucru pentru anul 2019, potrivit unui comunicat.

Programul de lucru pentru 2019 se concentrează doar asupra a 15 noi inițiative și a altor 10 evaluări REFIT noi, în vederea revizuirii legislației existente și a asigurării faptului că aceasta este încă adecvată scopului. Pentru a se asigura concentrarea asupra punerii în aplicare, programul de lucru al Comisiei enumeră, de asemenea, cele 45 de propuneri prioritare aflate pe agenda de dezbatere a colegiuitorilor, care fac obiectul Declarației comune privind prioritățile legislative și care trebuie adoptate de către Parlament și Consiliu înainte de alegerile europene. De asemenea, Comisia sugerează retragerea sau abrogarea a 17 propuneri sau legi existente aflate pe agenda de dezbatere a colegiuitorilor.

 Jean-Claude Juncker, președintele Comisiei Europene: „De astăzi în șapte luni, Europa va avea, cu ocazia alegerilor europene, cea mai importantă întâlnire cu alegătorii din această generație. Fac apel la Parlamentul European și la Consiliu să adopte propunerile prezentate de Comisie în ultimii patru ani. Pe cetățeni nu îi interesează propunerile, pentru ei contează legile în vigoare care le conferă drepturi. Nu există un mesaj mai bun pentru alegătorii care vor participa la alegerile de anul viitor decât să le demonstrăm că această Uniune produce rezultate concrete și tangibile pentru ei.”

Frans Timmermans, prim-vicepreședintele Comisiei Europene: „Această Comisie s-a concentrat în mod constant asupra provocărilor care pot fi abordate numai prin acțiuni colective la nivel european. Prezentul program de lucru nu conține surprize: am făcut toate propunerile necesare, dar acum acestea trebuie să facă obiectul unor acorduri, iar beneficiile lor trebuie puse în practică. De asemenea, ne vom concentra în viitor asupra inițiativelor menite să asigure faptul că Uniunea de mâine, formată din 27 de state membre, are o viziune optimistă pentru un viitor echitabil și durabil pentru toți europenii.

:: Principalele documente ale programului de lucru al Comisiei Europene în anul 2019
:: Fișă informativă privind programul de lucru
:: Fișă informativă inițiative REFIT și propuneri prioritare
:: Fișă informativă privind noile inițiative
:: Întrebări și răspunsuri privind programul de lucru

Cuvinte cheie: , , , , ,
Vă invităm să publicaţi şi dvs., chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Totuşi, vă rugăm să vă familiarizaţi cu obiectivele şi valorile Societătii de Stiinţe Juridice, despre care puteti ciţi aici. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa de e-mail redactie@juridice.ro!

JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă My Justice

JURIDICE CORPORATE
JURIDICE MEMBERSHIP
Juristi
JURIDICE pentru studenti

Subscribe
Notify of

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni        Selected     Noutăţi     Interviuri        Arii de practică        Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie        Cariere     Evenimente     Profesionişti