Studii, opinii, interviuri ⁞⁞ RNSJ ⁞⁞ ESSENTIALSPovestim cărţi
 
 
Opinii
Înregistrările video sunt accesibile pentru membri şi parteneri. Cheltuială deductibilă fiscal. Reducere 39,6 euro pentru avocaţii din barourile Bucureşti, Ilfov, Dolj, Timiş, Prahova şi Sibiu. Se acordă 20 de puncte de pregătire profesională. UNBR încurajează extinderea naţională, detalii aici. Reducere 19,8 euro pentru executorii Camerei Executorilor Bucureşti, membrii UNELM şi notarii Camerei Notarilor Publici Bucureşti.
Abonare newsletter oficial JURIDICE.ro

Print Friendly, PDF & Email

Despre cancer și stres, despre avocați și magistrați

25.10.2018 | Dragoș COJOCARU
Dragoș Cojocaru

Dragoș Cojocaru

S-a dus si Valentin… 36 de ani. Acum o luna se dusese si o frumusete de fata. La 32 de ani…

Se duc avocatii. De tineri. Se duc si magistratii. Tot de tineri.

Si noi stam ca prostii sa ne razboim unii cu altii, nestiind ca pe toti ne asteapta aceeasi soarta: sa ne ducem de tineri.

Suntem toti “in vana”, pe barosaneala. Ne cuantificam viata in sume castigate, in loc sa ne-o cuantificam in zile ramase.

Suntem toti niste stresati, chiar daca bravam pe Facebook. Suntem toti o prada usoara pentru o boala crunta, pentru cancerul care roade tot… si, pana sa ne loveasca, suntem noi aia care roadem tot in jur…

Ne simtim infailibili, ne simtim ‘ai mai tari. Pana cand ne atinge si pe noi mizeria asta de boala. Pana cand ne roade, pana cand ne devoreaza.

Avocati, judecatori, procurori. Atat de dezbinati. Atat de uniti in fata stress-ului. Atat de uniti in fata cancerului, precum o familie de impala in fata unei leoaice infometate. Atat de asemanatori, atat de victime sigure.

De ce rad eu ca prostul, pe Facebook, de trei ani? Sa va spun: de trei ani am invatat ce inseamna cancerul. Si am invatat cu fata inundata de lacrimi, am invatat la inmormantarile celor dragi. Am invatat cu sufletul infrant de aceasta boala.

Poate ca am invatat, in ultimii trei ani, ca singura arma impotriva cancerului e zambetul. Nu stiu cat de eficienta este, dar stiu ca, atunci cand reuseam sa ii fac pe Don si pe Anca sa zambeasca, parca zambeam si eu… Parca invinsesem boala asta marsava care ne-a luat de langa noi parintii…

Suntem victime ale stress-ului, suntem viitoare victime ale cancerului. Si noi ne mancam intre noi. Asa, sa fim mai fezandati atunci cand cancerul va veni dupa noi.

Suntem inconstienti.

Valentin, imi vor lipsi laicurile tale, imi vor lipsi comentariile tale! Imi vei lipsi TU!

P.s.: Nu recitesc si nu corectez postarea. Nu stiu ce am scris. Dar atat va rog: zambiti, radeti! Fugiti de stress, fugiti de cancer!

Avocat Dragos Cojocaru


Aflaţi mai mult despre , , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important
Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile publicate sub numele real care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


.


Irina Maria STANCU


Oana ISPAS


Radu Slăvoiu


Livia Dianu-Buja


Ștefania Stoica


Luminița Malanciuc


Ioana-Olivia Voicu


Eduard Toma-Apostol


Florina-Lăcrămioara Drăgan