Secţiuni » Arii de practică » Business » Corporate
Corporate
DezbateriCărţiProfesionişti

Consiliul Concurenței. Investigație ref. posibilă înțelegere concurențială pe piața producerii și comercializării de ciment


25 octombrie 2018 | JURIDICE.ro

UNBR Caut avocat
JURIDICE by Night

Miercuri, 24 octombrie 2018, Consiliul Concurenței a informat că a declanșat o investigație privind o posibilă înțelegere anticoncurențială între Holcim (România) SA, CHR Ciment (România) şi Heidelbergcement România SA, potrivit unui comunicat.

Consiliul Concurenței suspectează că societățile vizate s-au înțeles, începând cu anul 2010, astfel încât să împartă piața producției și comercializării cimentului din România din perspectiva cotelor de piaţă şi/sau produselor oferite, a limitării sau controlului producţiei, comercializării, dezvoltării tehnice sau investiţiilor, corelate cu posibila coordonare a politicii de formare a preţurilor practicate.

În acest context, Consiliul Concurenței a efectuat inspecții inopinate și a ridicat o serie de documente, demersuri care nu reprezintă o antepronunțare cu privire la vinovăția societăților în cauză. În ipoteza în care suspiciunile Consiliului Concurenței vor fi confirmate, companiile implicate riscă amenzi de până la 10% din cifra de afaceri.

Vă invităm să publicaţi şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, detalii aici!
JURIDICE.ro foloseşte şi recomandă SmartBill şi My Justice.
Puteţi prelua gratuit în website-ul dumneavoastră fluxul de noutăţi JURIDICE.ro:
- Flux integral: www.juridice.ro/feed
- Flux secţiuni: www.juridice.ro/*url-sectiune*/feed
Pentru suport tehnic contactaţi-ne: tehnic@juridice.ro

Newsletter JURIDICE.ro


Social Media JURIDICE.roSubscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments
Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


Secţiuni          Noutăţi                                                                                                                          Articole     Jurisprudenţă     Legislaţie         Arii de practică