Secţiuni » Secţiuni speciale
Asigurări pentru avocaţiCariere juridiceCărţi juridiceConferinţe juridiceDezbateri juridiceEvenimente juridiceGrile juridiceLawyers WeekProfesionişti
BarouriInternaţionalJurisprudenţă inedită CITRLegal DaysLifeNotariatReviste juridiceSistemul judiciarUniversitaria
Internaţional (Juridice din lumea largă)
JURIDICE
PLATINUM+ PLATINUM Signature     

PLATINUM ACADEMIC
GOLD                       

VIDEO STANDARD
BASIC

Legea privind indexarea alocaţiilor pentru copiii din străinătate ai cetăţenilor UE care lucrează în Austria, adoptată. UPDATE: Românii care se consideră discriminați se pot adresa Centrului SOLVIT România
31.10.2018 | JURIDICE.ro

JURIDICE - In Law We Trust

31 octombrie 2018: Marți, 30 octombrie 2018, Ministerul Afacerilor Externe a informat că românii care lucrează în Austria și care se consideră discriminați de prevederile noii legislații privind indexarea alocațiilor pot apela la Centrul SOLVIT România, potrivit unui comunicat.

Cetățenii se pot adresa Centrului SOLVIT România la următoarele date de contact:
– prin completarea formularului online disponibil aici
– prin intermediul adresei de e-mail solvit@mae.ro
– la numerele SOLVIT apelabile din străinătate – 0374300270 sau din România – 0800672507.

Victor Negrescu, ministrul delegat pentru Afaceri Europene: „Prin intermediul activității desfășurate de SOLVIT România, serviciu pe care l-am relansat cu succes anul trecut, ne dorim să arătăm că cetățenii români sunt protejați și că reacționăm atunci când există orice semnal că ei ar putea fi trataţi incorect. În ultimul an, cazurile SOLVIT România au fost soluționate în proporție de 99%, patru cazuri din cinci fiind soluționate mai rapid față de termenul maximal de zece săptămâni prevăzut la nivel european.“

***

26 octombrie 2018: Miercuri, 24 octombrie 2018, Parlamentul Austriei a adoptat legea privind indexarea alocaţiilor pentru copiii din străinătate ai cetăţenilor UE care lucrează în Austria, act normativ care va avea drept consecință reducerea, de la 1 ianuarie 2019, a sumelor plătite, potrivit unui comunicat al Ministerului Muncii și Justiției Sociale.

România se află, potrivit datelor furnizat de autoritățile austriece, pe locul 4 în clasamentul transferurilor și al economiilor înregistrate prin indexare, după Ungaria, Slovacia și Polonia. Astfel, prin indexarea cu un coeficient de 0,484, aceste beneficiile vor fi practic înjumătățite în cazul României.

În acest context, Lia Olguța Vasilescu, ministrul Muncii și Justiției Sociale, a transmis următoarea scrisoare către Marianne Thyssen, comisarului european pentru Ocupare, Afaceri Sociale, Incluziune și Mobilitate:

“Vă scriu referitor la legea privind indexarea alocațiilor familiale, adoptată recent de către Austria, potrivit căreia, începând cu 1 ianuarie 2019, cuantumul alocației familiale pentru angajații care lucrează în Austria, dar ai căror copii domiciliază în alte state membre, va fi ajustat în funcție de nivelul de trai din fiecare stat.

Profit de această oportunitate pentru a reitera îngrijorările pe care le-am exprimat deja la reuniunea bilaterală care s-a desfășurat la Bruxelles în data de 16 octombrie 2018, referitoare la intenția Parlamentului Austriei de a introduce un mecanism de indexare a alocațiilor pentru copiii lucrătorilor rezidenți. Susțin în totalitate poziția adoptată de Executivul European privind importanța promovării principiului “pentru contribuții egale, prestații egale”, împreună cu principiul remunerație egală pentru aceeași activitate desfășurată la același loc de muncă.

Poziția constantă a României pe acest subiect este că lucrătorii europeni trebuie tratați egal în statele membre în care își desfășoară activitatea, dreptul acestora la liberă circulație fiind unul dintre fundamentele Uniunii Europene și ale Pieței Unice. Astfel, România se opune oricărei inițiative care ar pune în pericol principiul egalității în ceea ce privește libera circulație a lucrătorilor”.


Aflaţi mai mult despre , , , , , ,

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare, Politica privind protecţia datelor cu caracter personal şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!JURIDICE utilizează şi recomandă SmartBill JURIDICE gratuit pentru studenţi

Securitatea electronică este importantă pentru avocaţi [Mesaj de conştientizare susţinut de FORTINET]
Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.