TOP LEGAL
Print Friendly, PDF & Email

Articol semnat de Eugen Tudose, avocat colaborator senior al ȚUCA ZBÂRCEA & ASOCIAȚII, publicat în revista Curierul Judiciar nr. 8/2018
27.10.2018 | JURIDICE.ro


CONFERINTA VALERIU STOICA 2019

În revista „Curierul Judiciar” nr. 8/2018 a fost publicat articolul „Denunțarea contractelor în derulare de către administratorul judiciar. Natura și cuantumul despăgubirilor la care este îndreptățit cocontractantul potrivit art. 123 alin. (4) din Legea insolvenței nr. 85/2014 ca urmare a denunțării (damnum emergens și/sau lucrum cessans)”, semnat de Eugen Tudose, avocat colaborator senior al ȚUCA ZBÂRCEA & ASOCIAȚII.

Potrivit autorului acestui material, Legea insolvenței conferă administratorului / lichidatorului judiciar, în calitate de reprezentant al debitorului, dreptul de a denunța unilateral contractele aflate în derulare. Cu toate acestea, dreptul practicianului nu este unul absolut, întrucât intră adesea în conflict cu dreptul cocontractantului de a solicita continuarea relației de afaceri sau chiar cu interesul concursual al creditorilor (într-o proiecție pe termen mediu și lung). Practic, administratorul judiciar, la momentul analizării oportunității denunțării va trebui să aibă în vedere, pe lângă aspectele juridico-economice deja clasice, și cuantumul eventual al despăgubirilor ce vor fi suportate în condițiile art. 123 alin. (4) din Legea nr. 85/2014. Dacă alege totuși să denunțe contractul, s-ar putea susține că practicianul a prevăzut și acceptat eventualitatea în care debitoarea în insolvență ar trebui să suporte despăgubirile.

Mai multe detalii și articol integral aici.

Newsletter JURIDICE.ro
Youtube JURIDICE.ro
Instagram JURIDICE.ro
Facebook JURIDICE.ro
LinkedIn JURIDICE.ro

Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate