Pentru comunicare profesională JURIDICE.ro recomandă Infinit PR
TOP LEGAL
Print Friendly, PDF & Email

Articol semnat de Eugen Tudose, avocat colaborator senior al ȚUCA ZBÂRCEA & ASOCIAȚII, publicat în revista Curierul Judiciar nr. 8/2018

27.10.2018 | JURIDICE.ro
Abonare newsletter

În revista „Curierul Judiciar” nr. 8/2018 a fost publicat articolul „Denunțarea contractelor în derulare de către administratorul judiciar. Natura și cuantumul despăgubirilor la care este îndreptățit cocontractantul potrivit art. 123 alin. (4) din Legea insolvenței nr. 85/2014 ca urmare a denunțării (damnum emergens și/sau lucrum cessans)”, semnat de Eugen Tudose, avocat colaborator senior al ȚUCA ZBÂRCEA & ASOCIAȚII.

Potrivit autorului acestui material, Legea insolvenței conferă administratorului / lichidatorului judiciar, în calitate de reprezentant al debitorului, dreptul de a denunța unilateral contractele aflate în derulare. Cu toate acestea, dreptul practicianului nu este unul absolut, întrucât intră adesea în conflict cu dreptul cocontractantului de a solicita continuarea relației de afaceri sau chiar cu interesul concursual al creditorilor (într-o proiecție pe termen mediu și lung). Practic, administratorul judiciar, la momentul analizării oportunității denunțării va trebui să aibă în vedere, pe lângă aspectele juridico-economice deja clasice, și cuantumul eventual al despăgubirilor ce vor fi suportate în condițiile art. 123 alin. (4) din Legea nr. 85/2014. Dacă alege totuși să denunțe contractul, s-ar putea susține că practicianul a prevăzut și acceptat eventualitatea în care debitoarea în insolvență ar trebui să suporte despăgubirile.

Mai multe detalii și articol integral aici.

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre , , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

Puteţi publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro. Publicăm chiar şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Pentru a publica vă rugăm să citiţi Condiţiile de publicare şi să ne scrieţi la adresa redactie@juridice.ro!

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereEvenimenteProfesioniştiRLWCorporate