Flux noutăţi
AnunţuriEnglishInternaţionalJURIDICE.ro
Print Friendly, PDF & Email

Victor Negrescu: România este pregătită pentru Președinția Consiliului Uniunii Europene

26.10.2018 | JURIDICE.ro
Abonare newsletter

Joi, 25 octombrie 2018, Victor Negrescu, ministrul delegat pentru Afaceri Europene, a prezidat ședința săptămânală a Comitetului de Coordonare a Sistemului național de gestionare a Afacerilor Europene, potrivit unui comunicat al Ministerului Afacerilor Externe.

Pe ordinea de zi, subiectul principal a fost analiza procesului de pregătire a preluării de către România a Președinției Consiliului Uniunii Europene, în primul semestru al anului 2019.

Victor Negrescu„România este pregătită pentru Președinția Consiliului Uniunii Europene, iar acest lucru este demonstrat de progresele înregistrate în procesul de pregătire a preluării mandatului, confirmate și prin mesajele transmise public de către reprezentanții instituțiilor europene care au vizitat recent țara noastră. Suntem pregătiți să facem față provocărilor existente, respectând tradiția președințiilor precedente și evitând politizarea acestui mandat important pentru țara noastră. De altfel am făcut apel la consens încă de la preluarea portofoliului de ministru, iar temele prioritare ale României pentru Președinția Consiliului UE au fost susținute în unanimitate în Parlament. Acest moment poate permite României să își consolideze atât profilul de stat membru al Uniunii Europene, cât și acela de generator de soluții în plan european.”

Abonare newsletter

Aflaţi mai mult despre , ,
JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important: Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.

CariereCărţiEvenimenteProfesioniştiRomanian Lawyers Week