JurisprudenţăJurisprudenţă CEDOJurisprudenţă CJUEJurisprudenţă CCRJurisprudenţă ÎCCJJurisprudenţă curentă ÎCCJ / Dezlegarea unor chestiuni de drept / Recurs în interesul legiiJurisprudenţă Curţi de apelJurisprudenţă TribunaleJurisprudenţă Judecătorii
 
Curtea Europeană a Drepturilor Omului (CEDO)
CărţiProfesionişti
Print Friendly, PDF & Email

România la CEDO: cauza pendinte Panioglu. Critică Președinte ÎCCJ de către un judecător printr-un articol, aplicare sancțiune în temeiul unui cod deontologic și libertatea de exprimare

29.10.2018 | Mihaela MAZILU-BABEL
Mihaela Mazilu-Babel

Mihaela Mazilu-Babel

Secția a patra, CEDO

Cererea nr. 33794/14
Daniela PANIOGLU împotriva României
depusă la 28 aprilie 2014 și comunicată la 28 septembrie 2018

1. Obiectul cererii (precum este redat de CEDO, și tradus de mine rapid cu ajutorul lui Google Translate)

Cererea se referă la sancțiunea aplicată reclamantei, judecător, de către Înalta Curte de Casație și Justiție la 1 noiembrie 2013 pentru un articol de presă scris de ea și publicat într-un ziar național și pe un site internet despre Președintele instanței menționată mai sus.

În special, reclamanta susține că sancțiunea care i-a fost aplicată și lipsa de previzibilitate a Codului deontologic al judecătorilor, în măsura în care acesta nu a definit noțiunea de opinie exprimată cu privire la integritatea morală și profesională a unui coleg, reprezintă o încălcare a libertății sale de exprimare.

2. Întrebarea comunicată la 28 septembrie 2018

A fost încălcat dreptul reclamantei la libertate de exprimare contrar articolului 10 din Convenție (a se vedea mutatis mutandis, Kudeshkina împotriva Rusiei, cererea nr. 29492/05, 26 februarie 2009)?

dr. Mihaela Mazilu-Babel


JURIDICE.ro utilizează şi recomandă SmartBill pentru facturare.

JURIDICE.ro este o platformă de exprimare. Publicăm şi opinii cu care nu suntem de acord. Publicarea nu semnifică asumarea de către noi a mesajului. Pentru a publica şi dumneavoastră pe JURIDICE.ro, vă rugăm să citiţi Politica noastră şi Condiţiile de publicare.

Lasă un răspuns

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Important
Descurajăm publicarea de comentarii defăimatoare. Vor fi validate doar comentariile publicate sub numele real care respectă Politica JURIDICE.ro şi Condiţiile de publicare.


 Abonare newsletter | Corporate | Membership

.